Vesti

Mitsubishi odustao od sportskih automobila!

Evolution i Eclipse - Nekada sinonim za sportski automobil, danas su krosoveri

Mitsubishi
1.77KPregleda

Mnogi misle da je Mitsubishi „okrenuo leđa svojoj tradiciji“, s obzirom da više ne proizvodi ni jedan sportski automobil. Razlog koji stoji iza te tvrdnje jeste činjenica da je japanski proizvođač automobila u potpunosti preusmerio svoj fokus.

Mitsubishi

U intervjuu za magazin„Car Throtle“ na Sajmu automobila u Ženevi, Rob Lindli, direktor Mitsubishi ogranka u Velikoj Britaniji, je naveo da su SUV modeli sada prioritet japanskog proizvođača.

“Mitsubishi je trenutno u potpunosti orijentisan ka konstrukciji SUV i krosover modela sa pogonom na svim točkovima. Pored toga, u potrazi smo za alternativnim izvorima energije“, naveo je on.

Iz tog razloga se ovaj proizvođač razlikuje od svojih konkurenata iz Japana koji polako u svoje game vraćaju sportske automobile. Čelnici japanskog proizvođača smatraju da su SUV modeli „most ka budućnosti“. To znači da entuzijasti ne treba da se nadaju da će Mitsubishi krenuti stopama brendova kao što su Toyota i Honda koji se polako vraćaju na scenu sportskih atuomobila.

„Mi na globalnom nivou prodajemo oko 1,2 miliona automobila godišnje. To znači da nismo tako „veliki“ kao drugi proizvođači automobila. Iako želimo da budemo prisutni u svakom segmentu i da pratimo trendove autoindustrije, kao što su sportski automobili, to nam se jednostavno ne bi isplatilo“, objašnjava Lindli. „Pored toga, svi znamo da su trenutno najprodavaniji SUV i krosover modeli. Na taj način ljudima pružamo ono što žele“, dodao je on.

Tako smo došli do toga da umesto sportskog automobila oznaku kao što je Eclipse sada nosi krosover. Takođe, koliko god da se nama to ne sviđa, Mitsubishi se sprema da ime Evolution prenese na potpuno električni krosover.

Mitsubishi

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery