970_250_eko
AktuelnoVesti

Grand Prix za Toyotine aktivne sisteme bezbednosti

Ko će kome

599Pregleda

JNCAP dao Toyotama najviše ocene

 

Nedavno objavljeni rezultati JNCAP (Japanski program ocenjivanje novih vozila) bezbednosnog testiranja vozila, koje je po mnogim elementima rigoroznije i od daleko poznatijeg NCAP-a, potvrdili su da je japanski proizvođač jedan od svetskih lidera na polju aktivne bezbednosti automobila.

 

Toyotini modeli RAV4, Alphard/Vellfire  i Raize osvojili su najviše ocene u proveri sigurnosnog delovanja po JNCAP  za 2019. godinu.

RAV4: ASV (Advanced Safety Vehicle – napredno sigurno vozilo) +++ u preventivnom sigurnosnom delovanju, pet zvezdica (najviša ocena) u zaštiti pri sudaru;

– Alphard/Vellfire: ASV +++ (najviša ocena) u preventivnom sigurnosnom delovanju;

Raize: pet zvezdica u zaštiti pri sudaru.

 

Alphard/Vellfire vozila osvojili su nagradu Grand Prix za preventivno sigurnosno delovanje, ostvarivši najvišu ocenu u ispitivanju drugu godinu zaredom.

JNCAP sistemski proverava i unapređuje svoje načine ispitivanja i standarde ocenjivanja, uzimajući u obzir stvarne saobraćajne nesreće koje su se dogodile u Japanu i nužnost stvaranja protivmera.

 

U pogledu preventivnog delovanja, JNCAP je 2018. dodao samostalni kočni sistem u slučaju opasnosti koji prepoznaje pešake pod javnom rasvetom noću na popis stavki za ocenjivanje, s obzirom na činjenicu da, u Japanu, pešaci u saobraćajnim nesrećama često stradaju noću. Osim toga, u ispitivanju za 2019. godinu, na popis stavki za proveru pridodana je i provera samostalnog kočnog sistema u nuždi za pešake noću bez javne rasvete. Alphard/Vellfire i RAV4 opremljeni najnovijom generacijom Toyota Safety Sense – sistemom predsudarne zaštite koji otkriva pešake noću – dobili su najvišu ocenu ASV+++ u JNCAP-ovoj proveri
preventivnog sigurnosnog delovanja.

JNCAP je, osim toga, izmenio svoje kriterije za ocenu zaštite pri sudaru koji bolje ocrtavaju ponašanje starijih osoba i koristio nove testne lutke koje tačnije predstavljaju ljudsko telo. U tim uslovima, RAV4 i Raize, koji se odlikuju najnovijom zaštitnom konstrukcijom vozila i sistemom vazdušnih jastuka i sigurnosnih pojaseva, ostvarili su ocenu pet zvezdica, najvišu moguću u ocenjivanju zaštitnog delovanja u slučaju sudara.

Iako se broj pogibija i ozleda u saobraćajnim nesrećama smanjuje iz godine u godinu, tragedije se i dalje događaju. U želji ostvarivanja konačnog cilja – nula smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama, Toyota razvija vozila uzimajući u obzir različita gledišta, kao što su unapređivanje i širenje korišćenja preventivnog zaštitnog paketa zvanog Toyota Safety Sense, korišćenje tehnologije povezivanja i razvoj automatizovane vožnje, kako bi učinili sve što se može da bi se broj saobraćajnih nesreća sveo na najmanji mogući broj.

Uz razvoj sigurnijih automobila pristupom s tri glavna stuba, Toyota nastavlja da promoviše edukacione aktivnosti, uključujući aktivnosti za podizanje svesti kod Toyotinih partnera koji strankama predstavljaju „Sapo-Toyo“ (vozila koja su podrška sigurnom i udobnom životu s automobilima), kao i promovisanje saobraćajnih uslova uopšte s ciljem pružanja strankama sigurnog i sigurnog mobilnog društva.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery