Vesti

Genesis GV80 pokazao svoje lice pre zvanične premijere!

Premijera je zakazana za 15. januar

Genesis GV80
1.31KPregleda

Dugo iščekivani Genesis GV80 je danas pokazao svoje lice, i to pre zvanične premijere koja je zakazana za 15. januar.

Genesis GV80

Naime, južnokorejski proizvođač automobila je na svom YouTube kanalu objavio dva tizer video snimka. U opisu jednog videa je postavljeno pitanje: “Kada se poslednji put nešto probali po prvi put?”. Na drugom video snimku se vidi detalji modela Genesis GV80, a u njegovom opisu stoji: “Prvi SUV kompanije Genesis”.

Iako nijedan od ova dva snimka ne otkriva pun pogled na ovaj SUV, video sa kanala 3D Nori upravo to čini. Na njemu vidimo 3D model Genesis GV80, baziran na nedavno “procurelim” fotografijama. Vidimo da su nazanimljiviji delovi na spoljašnjem dizajnu ovog modela odvojeni farovi i zadnje svetlosne grupe. One su se prvi put našle na konceptu GV80 2017. godine. Isti dizajn svetlosnih jedinica se našao i na osveženom G80 sedan modelu kompanije Genesis.

Fotografije enterijera nam otkrivaju da će kabina modela Genesis GV80 biti znatno luksuznija i modernija nego kod modela G80 i G90. Ističe se i infotejnment sa veoma širokim ekranom na komandnoj tabli. Tu je i digitalna instrument tabla i dvokraki volan.

Genesis GV80 će biti postavljen na platformu zbog koje će pogon na zadnjim točkovima biti standard, dok će pogon na svim točkovima biti dostupan kao opcija. U Južnoj Koreji, gde će se ovaj model u početku prodavati, očekuje se da ima trolitarski V6 turbo agregat. On će razvijati 274 KS i 589 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Nakon toga, očekuje se i 2.5-litarski četvorocilindraš koji će razvijati 300 KS i 422 Nm obrtnog momenta. Oba agregata će se prodavati i na drugim tržištima.

Genesis GV80

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery