Vesti

Dakar reli 2020: U spomen „Brzom Gonzalesu“, 8. etapu nisu vozili motociklisti!

Osma etepa

Paolo Gonklaves
2.15KPregleda

Da, tako su ga zvali – BRZI. Po poznatom junaku crtanih filmova BRZOM GONZALESU. Pogibija veterana, 40-godišnjeg motocikliste iz Portugala, PAULA GONKALVESA, izazvala je pravi talas emocija medju učesnicima 42. DAKAR KARAVANA. Naročito među neustrašivim motociklistima.

Hero Motorsports tim

PAULO GONKALVES je bio veoma poštovan i svi su mu se divili. Bio je  SVETSKI ŠAMPION RELI KROSA, bio je pre nekoliko godina VICEŠAMPION DAKARA (2015.), vozio je u timovima KTM, HONDA, HUSKVARNA, HIRO.

U znak žalosti zbog odlaska svog asa tim HIRO se povukao sa ovogodišnjeg DAKARA, a organizator je priredio IN MEMORIAM BRIFING povodom nesreće portugalskog motocikliste. Ceo Portugal je u žalosti zbog svog junaka PAULA GONKALVESA. Predsednik  PORTUGALA, MORSELO REBELO DO SOUSA je rekao:

„Poginuo je veliki motociklista koji je uvek dostojanstveno predstavljao PORTUGAL. Njegov san je bio osvajanje DAKARA, za svoju zemlju “

Na samom početki ovog DAKARA u SAUDIJSKOJ ARABIJI, PAULO GONKALVES je morao da STANE zbog kvara svog motora sa brojem 8 i pokušao je da ga popravi. Desetak sati je čekao dolazak svog tima a onda je nastavio….

U kategoriji automobilista, na današnjoj 8. etapi je pobedio Francuz MATHIEO SERRADORI, sa bagijem CENTURY ( broj 315 ), ispred FERNANDA ALONSA i ORLANDA TERANOVE.

Vodeći u generalnom plasmanu su „vozili glavom“ i samo vodili računa o medjusobnim brzinama i razlikama. SAJNC čuva vodjstvo a ptate ga AL ATIJA ( + 6.40 minuta ) i PETERHANSEL ( + 13.09 minuta ).

Dakar reli

Izvor: Moj Svez Brzine / Đorđe Đenić

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery