Vesti

Genesis će svoj prvi krosover lansirati na tržište početkom 2020. godine

Niko nije imun na SUV-maniju

1.1KPregleda

Lansiranje novog brenda na tržište nikada nije bio lak zadatak, a to je još teže kada se čitava gama tog brenda saastoji od sedan modela za koje kupci pokazuju sve manje interesovanja.

Upravo je to situacija u kojoj se našao brend Genesis, koji je iz prve ruke saznao kako izgleda kada ljudi polude za SUV modelima i zapostave klasične limuzine. Naime, prema podacima Carsalesbase sajta, Genesis je prošle godine na tlu SAD prodao samo 20.612 vozila, dok je do avgusta ove godine prodato svega 8.490 automobila.

Kako bi to bliže objasnili, da navedemo da je i Cadilac takođe luksuzni brend čija se gama uglavnom sastoji od sedan modela, međutim, taj brend je na tlu SAD prošle godine prodao 156.440 vozila, a uskoro planira i da lansira svoj uvodni krosover model.

Iako Genesis nema lak put pred sobom, stvari bi trebalo da se uskoro poprave. Naime, nedavno je predstavljen model G70 koji će uskoro postati najjeftiniji model ovog brenda.

Naime, ova kompanija uskoro planira lansiranje nekoliko krosover modela. Prvi od njih bi na tržište trebalo da stigne početkom sledeće decenije, a navodi se da će to biti krosover srednje veličine koji je već predstavljen konceptom GV80. Naime, navodi se da će on biti postavljen na istoj platformi kao i sledeća generacija modela G80, te da će se prodavati sa V6 i V8 agregatima.

Godinu dana nakon toga se očekuje i premijera još jednog krosovera, ovoga puta uvodnog GV70, koji će biti baziran na modelu G70. Taj model će predstavljati konkurenciju modelima kao što su Audi Q5, BMW X3 i Mercedes GLC. Logično je da pomislimo da će taj model imati isti agregat kao i model G70.

Osim novih krosovera, od brenda Genesis u budućnosti očekujemo i najmanje jedan kupe. Naime, raniji izveštaji sugerišu da će Essentia koncept ući u ograničenu serijsku proizvodnju, ali za sada još uvek nema zvanične potvrde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery