Vesti

Novi Mercedes GLE u svom punom sjaju

Špijunske fotografije

1.38KPregleda

Danas su se na internetu pojavile prve špijunske fotografije na kojima se vidi potpuno novi Mercedes GLE bez ikakve kamuflaže.

Naime, ove fotografije su uslikane nam pokazuju dizajn restilizovanog modela GLE koji poseduje zaista lepše dizajnirani prednji deo na kojem se ističe hromirani prednji spliter, usisnici za vazduh i atraktivna maska (rešetka) hladnjaka. Tu su i agresivnije dizajnirani farovi sa LED dnevnim svetlima.

Iako je tokom istorije Mercedes često imao problema sa dizajnom zadnjeg dela svojih automobila, odnosno, on nije bio jednako primamljiv kao i prednji deo, ovoga puta je sve savršeno usklađeno. Naime, na zadnjem delu se ističu prelepo dizajnirane svetlosne jedinice inspirisane onima sa novog CLS modela i nove A klase, crni branik i dve izduvne cevi.

Detalji o pogonu još uvek nisu zvanično potvrđeni, ali imamo prilično dobru ideju o tome šta možemo očekivati. Za početak, ispod haube ovog modela trebalo bi da se nađe redni šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara koji razvija 362 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta. Taj agregat je dodatno ojačan EQ Boost funkcijom koja donosi dodatne 22 konjske snage i 250 Nm obrtnog momenta u kratkim momentima kada je to potrebno.

Takođe, biće dostupno i nekoliko dizel agregata među kojima je i šestocilindarski agregat zapremine tri litara u dve verzije.. Naime, on će se prodavati u verziji modela GLE koja će nositi oznaku 350d u kojoj će razvijati 282 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta, kao i u verziji GLE 400d gde će razvijati 335 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta.

Kao i uvek, AMG verzije ovog modela će biti na vrhu ponude. Očekuje se da AMG konstruiše dve verzije novog modela GLE, a to su GLE 53 koji će razvijati 429 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta, i GLE 63 koji će razvijati 563 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta. U planu je i GLE 63 S varijanta koja će razvijati 603 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta.

Premijera novog modela Mercedes-Benz GLE je zakazana za oktobat na Sajmu automobila u Parizu.

Da li vam se dopadaju dizajn i specifikacije ovog novog modela?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery