Vesti

Da li će McLaren Speedtail do 100 km/h ubrzavati za 2 sekunde?

Brz, brži, najbrži, Speedtail

930Pregleda

S obzirom da smo na samo mesec dana od zvanične premijere modela McLaren Speedtail, nije nikakvo iznenađenje da su se danas pojavili novi detalji o njemu.

Naime, pozivajući se na izvore koji su upoznati sa ovim modelom, među kojima je i jedan kupac ovog modela, TheSupercarBlog prenosi informaciju da je ovaj novi hiper automobil testiran u dve konfiguracije po imenu „4Wheel Drive“ i „Propulsion“.

Iako se prva konfiguracija odnosi na pogon na sva četiri točka, druga konfiguracija bi zapravo mogla biti model sa pogonom na zadnjim točkovima, za koju je ranije navedeno da će do 100 km/h ubrzavati za tačno dve sekunde! To je za pola sekunde brže nego što do 100 km/h ubrzava moćni Bugatti Chiron.

Ako su ti brojevi zaista tačni, onda bi McLaren Speedtail bio brži od svih ternutnih hiper automobila na tržištu, a mogao bi „stati na crtu“ i nekim od najboljih super motocikala.

Iako nema puno detalja o mehanizaciji modela Speedtail, već znamo da će njegovo srce činiti agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, i najmanje jedan elektromotor. Pretpostavlja se da će SUS agregat zapravo biti tjunirana verzija četvorolitarskog twin-turbo V8 agregata koji pokreće model 720S.

Ukupna izlazna snaga ovog hibridnog pogonskog sklopa nije otkrivena čak ni klijentima, ali se očekuje da to bude oko 1.000 „konja“ (736 kW).

McLaren će model Speedtail uskoro predstaviti na privatnom događaju, a zvanična premijera je zakazana za 12. oktobar.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery