Vesti

Fiat Centoventi koncept dobitnik nagrade „Red Dot 2019“

PR Saopštenje

Fiat Centoventi koncept
1.55KPregleda

Revolucionarni koncept Fiat Centoventi, vizija brenda Fiat za električnu mobilnost dostupne svima u budućnosti, osvojio je nagradu „Red Dot 2019“ u kategoriji „Dizajnerski koncept“. Reč je o jednoj od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svetu.

Fiat Centoventi koncept

Ceremonija dodele nagrada „Red Dot 2019“ održana je u Marina Beju, u Singapuru. Koncept Centoventi nagrađen je u kategoriji „Dizajnerski koncept“, jednoj od tri kategorije takmičenja „Red Dot Design Award“. Ovu renomiranu nagradu dodelio je međunarodni žiri koga čine vrhunski svetski stručnjaci za dizajn i akademici, njih 21 ukupno.

G. Olivije Fransoa (Olivier François), globalni direktor brenda FIAT, izjavio je: „Izuzetno sam ponosan što smo osvojili  nagradu Red Dot. Ova prestižna nagrada odražava izuzetnu inovativnost i značaj konpceta Fiat Centoventi. NJegova važnost seže i daleko izvan sveta automobilizma, a pritom predstavlja i još jedan rođendanski poklon za 120. godišnjicu brenda FIAT“.

„Fiat Centoventi predstavlja FIAT-ovu viziju „narodne“ električne mobilnosti ili one dostupne svima, koja nije ograničena samo na urbane sredine, i otelotvoruje FIAT-ovo verovanje „manje je više“. Ustvari, Fiat Concept Centoventi pretvara „manje“ u „više“. Manje kabast, manje skup i manje naporan za vožnju, ali takođe više prilagodljiv i pogodniji za životnu sredinu. Jednom rečju, više Fiat“, dodao je on.

Fiat Centoventi koncept

Svojim nesvakidašnjim pristupom, Fiat Centoventi bavi se temom električne mobilnosti inovativnim poslovnim modelom

Centoventi je jednostavan, a potpuno prilagodljiv, u svakom trenutku i u svakom pogledu. Elemnti enterijera mogu da se prilagođavaju po principu „plug and play“ – od instrument-table i pregrada za sitnice do prostora za prtljag, od sedišta do sistema pojaseva za decu – sve to može da prilagodi sam korisnik. Spoljašnost se takođe može menjati – branici mogu da se personalizuju, a dostupne su i razne vrste krovova; automobil može da se „presvuče“ na različite načine u zavisnosti od godišnjeg doba ili kako bi se bolje uklopio u ličnost klijenta. Pored toga, autonomija modela Fiat Concept Centoventi se takođe može prilagođavati. Zahvaljujući inovativnom dizajnu baterija, autonomija može da se prilagodi specifičnim potrebama, sa autonomijom od 100 km do 500 km. Time je Fiat Concept Centoventi savršen za prevoz po gradu ili vikende pored mora ili u planinama.

Novi snimak modela Centoventi dostupan je na sledećem linku. Kliknite na ovaj link za više informacija o ovom konceptu.

Nagrada Red Dot Design uspostavljena je 1955. godine i sada je jedna od vodećih svetskih nagrada u oblasti industrijskog dizajna. Podeljena na tri velike kategorije (Dizajn proizvoda, Komunikacijski dizajn i Dizajnerski koncept), nagrada „Red Dot Design“ namenjena je kompanijama koje posebnu pažnju pridaju dizajnu. Članovi međunarodnog žirija, koji obuhvata samostalne dizajnere, akademike i novinare, procenjuje projekte na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i održivost. Ove godine primljeno je više od 5.500 prijava iz 55 država.

Fiat Centoventi koncept

PR Saopštenje: Fiat

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery