Vesti

Potvrđeno: VW Golf Mk8 će biti dostupan i u karavan varijanti!

Proizvodiće se u Volfsburgu

VW Golf Mk8 Wagon
1.91KPregleda

Osma generacija modela VW Golf  će uskoro biti premijerno predstavljena. Sada je stigla i potvrda da će se taj model prodavati i u hečbek i u karavan varijanti.

VW Golf Mk8

Naime, pričalo  da će VW odustati od karavan varijante modela Golf, ali i varijante sa troja vrata. Međutim, sada se pojavio izveštaj nemačko proizvođača u kome se navodi da karavan varijanta modela Golf „ne ide nigde“.

Zapravo, u saopštenju se navodi da će proizvodnja karavan verzije modela Golf biti prebačena u Volfsburg. Navodi se i da se modeli Golf Alltrack i Golf Sport Wagon neće prodavati na tlu SAD. To i ne predstavlja neko iznenađenje s obzirom da su preko 50% prodatih modela kompanije VW u SAD zapravo SUV modeli.

Mnogi od nas su očekivali premijernu nove, osme generacije modela Golf na sajmu automobila u Frankfurtu. Međutim, VW je odlučio da tamo predstavi svoj prvi potpuno električni model ID.3. Novi Golf će premijerno biti predstavljen u mesecu koji je pred nama, a prvi primerci će biti dostavljeni pre kraja godine.

Iako će osma generacija modela Golf biti potpuno nova, ona se, bar po pitanju dizajna neće puno razlikovati od svoj prethodnika. Veće promene se očekuju u kabini gde će se naći velika digitalna instrument tabla i veći ekran infotejnment sistema.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery