Tjuning

Porsche Taycan – prvo električno vozilo u izdanju kompanije Hennessey!

Naravno, Hennessey Porsche Taycan modela će stići tek sledeće godine....

Hennessey Porsche Taycan
1.31KPregleda

Porsche je nedavno predstavio svoj prvi, potpuno električni model po imenu Taycan. Od premijere nije prošlo još ni mesec dana, a tjuning kompanija Hennessey je sa nama podelila informaciju da će upravo Taycan biti prvo električno vozilo koje će dobiti njihov „tretman“.

Hennessey Porsche Taycan

Tjuning kompanija iz Teksasa još uvek ne otkriva sve detalje. Međutim, osnivač i vlasnik kompanije, Džon Henesi, rekao je: „Osećamo da je novi Porsche Taycan pravi izbor kada je u pitanju odluka o prvom električnom vozilu na kojem ćemo raditi“.

On je dodao da će modifikacije biti relativno male i jednostavne. On tu misli pre svega na nove pneumatike i felne, ali i agresivniji dizajn prednjeg i zadnjeg dela automobila. Možemo očekivati i skrome promene u enterijeru.

Iako će ljubitelji rada ove tjuning kompanije možda biti razočarani što su promene ograniečene samo na dizajn, iz Hennessey-ja poručuju da bi to uskoro moglo da se promene. „Svakako razmišljamo o tome da ovaj model učinimo snažnijim“, rekao je Džon Henesi.

Naravno, na taj model će morati da se čeka. Hennessey će primerak modela Taycan dobiti tek 2020. godine.

Podsećamo, standardni Taycan ima dva elektromotora koji razvijaju 671 KS (500 kW). Zahvaljujući tome on iz mesta do „stotke“ stiže za 3,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h. Takođe, on sa jednim punjenjem može da pređe do 450 kilometara.

Taycan Turbo S razvija 751 KS (560 kW) i do stotke ubrzava za 2,8 sekundi. Maksimalna brzina je ista, ali je domet smanjen na 412 kilometara.

Hennessey Porsche Taycan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery