Vesti

Ferrari najavio novi „One-Off“ model koji će se zvati Prototipo!

Tizer video

Ferrari Prototipo "One-Off"
2.04KPregleda

Kompanija Ferrari je nedavno objavila novi tizer video na kom se vidi najnoviji „One-Off“ model. Taj model je delo Odeljenja za specijalne projekte kompanije Ferrari i nosiće ime Prototipo.

Ferrari Prototipo "One-Off"

Ljudi iz Ferrari-ja navode da je reč o „najekstemnijem specijalnom projektu“ do sada. Ako u obzir uzmemo činjenicu da je Ferrari tokom prethodnih godina predstavio zaista impresivna „One-Off“ vozila, onda to govori puno toga.

Na osnovu ovog tizer video snimka možemo videti da će Ferrari Prototipo imati jedinstven, odvažan i agresivan dizajn koji je malo drugačiji od trenutnog dizajnerskog pravca brenda iz Maranela. Na snimku vidimo i naglašene otvore za vazduh iza prednjih točkova.

Tizer video možete pogledati ovde: https://www.facebook.com/Ferrari/videos/2134172623285499/

Ferrari nam nakon toga prikazuje snimak testiranja modela Prototipo na stazi Fiorano. Snimci enterijera ukazuju na to da će Prototipo biti orijentisan na performanse na stazi. Takođe vidimo i da je volan ovog modela inspirisan volanima sa bolida Formule 1. Vidimo i da se na komandnoj tabli nalazi mala digitalna „instrument tabla“ i mnoštvo prekidača.  

Što se pogonskog sklopa modela Prototipo tiče, on bar za sada ostaje misterija. Rekli bismo da agregat zvuči kao V8, mada možda je i V12. Neki pak govore da će Prototipo biti baziran na modelu LaFerrari.  U svakom slučaju, za sada je sve nagađanje.

Ferrari Prototipo će premijerno biti predstavljen danas u Hong Kongu. Ako je zaista reč o najekstremnijem Ferrari projektu do sada, onda će on verovatno biti i najskuplji.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery