Vesti

Procurele fotografije modela BMW X5 M i X6 M u Competition varijanti

Nove, još performantnije verzije modela BMW X5 M i X6 M!

BMW X5 M i X6 M Competition
3.86KPregleda

Do sada smo nekoliko puta imali prilike da vidimo kamuflirane prototip modele novog BMW X5 M (F95), ali je ovo prvi put da vidimo ovaj performantni SUV potpuno bez kamuflaže.

BMW X5 M i X6 M Competition

Prve fotografije nove generacije modela BMW X5 M je sa nama podeli korisnik instagrama čije je ime wilcoblock. On je na svom profilu postavio fotografije spoljašnosti i enterijera modela X5 M u plavoj boji. Po svemu sudeći, fotografija je nastala kod proizvodne trake postrojenja bavarske kompanije.

Te fotografije je pokupio Bimmer Post, koji je nabavio i par fotografija ovog SUV modela u crvenoj i sivoj boji. Takođe, na ovom sajtu se pojavila i jedna fotografija modela X6 M (F96) ofarbanog u tamno sivu boju.

Kao što je i očekivano, modeli X5 M i X6 M izgledaju agresivnijie od standardnih varijanti. Međutim, moramo napomenuti da BMW još uvek nije predstavio novu generaciju modela X6. Na spoljašnjem dizajnu se ističu veći branici sa masivnim usisnicima za vazduh. Tu je i ogromni difuzor na zadnjem delu, crne alu felne, M oznake i naravno, četiri izduvne cevi.

Kada je reč o enterijeru, X5 M ima volan presvučen alkantarom, detalje od ugljenikovih vlakana i sportska sedišta. Tu su i značke u enterijeru na osnovu kojih možemo zaključiti da su po svemu sudeći, oba ova modela u Competition varijanti.

BMW X5 M i X6 M Competition

Agregat

Očekuje se da ova modela imaju 4,4-litarski twin-turbo V8 agregat kakav se nalazi na modelu BMW M5. Taj agregat kod modela M5 razvija 592 konjske snage. Očekuje se i da će ta pogonska jedinica biti povezana sa osmostepenom automatskom transmisijom i xDrive pogonom na sva četiri točka. Očekuje se da oba ova modela, X5 M i X6 M u Competition varijanti razvijaju po 617 konjskih snaga (isto koliko i BMW M5 u Competition varijanti). Takođe se očekuje da ova dva modela iz mesta do 100 km/h ubrzavaju za manje od 4 sekundi. Biće unapređen i kočioni sistem, a kao opcija će biti dostupni M karbon-keramički diskovi.

BMW će proizvodnju novog BMW X5 M početi krajem godine, a model X6 M će se verovatno pojaviti nešto kasnije.  

BMW X5 M i X6 M Competition

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery