Vesti

Novi Mercedes GLE pokazao svoje sportsko lice pre premijere!

Novi tizer video

849Pregleda

Mercedes je prošle nedelje predstavio svoj prvi, potpuno električni SUV model po imenu EQC, te je sada svu svoju pažnju usmerio ka premijeri nešto konvencijalnijeg krosovera, novog GLE.

U tu svrhu, danas je kompanija Mercedes objavila kratak tizer video snimak na kojem vidimo prednji deo novog GLE koji će imati masku (rešetku) hladnjaka sa jednm horizontalnom linijom na sredini i veliki logo kompanije pozicioniran na samom centru.

Sa bočnih strana se nalaze novi farovi sa LED dnevnim svetlima, dok ispod možemo videti sportske usisnike za vazduh i deo prednjeg branika.

Uz novi tizer nisu stigle i nove informacije, ali na osnovu ranijih špijunskih fotografija znamo da će novi GLE imati evolucionarni dizajn sa nešto lepšim linijama karoserije koje su u skladu sa dizajnerskim pravcem drugih novih modela nemačke kompanije. Redizajnirani GLE će takođe imati i restilizovani zadnji deo sa malim svetlosnim jedinicama i dve izduvne cevi.

Iako promene na spoljašnjem dizajnu modela GLE neće biti radikalne, enterijer će u potpunosti biti promenjen, odnosno, biće moderniji, a i biće izrađen od kvalitetnijih materijala. Kao i drugi novi modeli kompanije Mercedes, i GLE će imati digitalnu instrument tablu pored koje se nalazi ekran infotejnemnt sistema. Tu je i novi volan, hromirani detalji oko otvora za vazduh, kao i delovi izrađeni od drveta. Ranije smo imali prilike da vidimo i novi dizajn ručice menjača.

Mercedes i dalje ćuti o agregtima koji će se naći u ovom modelu, ali očekuje se da to budu poznati motori među kojima je i redni šestocilindarski agregat sa EQ Boost tehnlogijom zapremine tri litara. Taj agregat razvija 362 konjske snage (270 kW) i 500 Nm obrtnog momenta, dok EQ Boost sistem donosi dodatnih 22 konjksih snaga (16 kW) i 250 Nm obrtnog momenta.

Kupci iz evropskih zemalja mogu očekivati i nekoliko dizel agregata među kojima je i šestocilindarski agregat zapremine tri litara koji razvija 282 konjske snage (210 kW) i 600 Nm obrtnog momenta. Njemu bi mogao da se pridruži i nešto snažniji šestocilindraš zapremine tri litara koji će razvijati 335 konjskih snaga (250 kW) i 700 Nm obrtnog momenta.

Nešto kasnije će Mercedes-AMG predstaviti i modele 53, 63 i 63 S. Očekuje se da model 63 S poseduje četvorolitarski V8 agregat koji bi trebalo da razvija 603 konjske snage (450 kW) i 850 Nm obrtnog momenta.

Tizer video možete pogledati ovde

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery