AktuelnoVesti

Dva podijuma za Miloša Pavlovića na Nirburgringu

Najbolji srpski vozač

1.5KPregleda

Lamborghini Super Trofeo – Miloš Pavlović drugi i treći na stazi Nirburgring

Srpski automobilista Miloš Pavlović uspešno je završio trkački vikend Lamborghini Super Trofeo takmičenja koji je održan na Nirburgring-u. U subotu su vožene dve trke, a naš as oba puta se našao na podijumu. U tandemu sa Raulom Guzmanom osvojeni su 2. i 3. mesto i uknjiženi važni bodovi u borbi za titulu.

 

 

Za obe trke Pavlović i Guzman su na kvalifikacijama izborili startne pozicije broj pet.  Bilo je potrebno puno truda i znanja kako bi se stiglo do nekog od željena prva tri mesta. Na prvoj trci, Raul Guzman je tokom svog dela vožnje uspeo da nadoknadi jedno mesto. Potom je ekipa Target rejsinga ponovo odradila sjajan posao tokom zamene guma i vozača. Pavlović je odmah mogao da napadne rivala ispred, posebno jer je u tim trenucima na stazu izašlo sigurnosno vozilo, pa su se sve razlike praktično „istopile“.

 

 

Miloš je izborio treće mesto, ali je posada u „lamborginiju“ broj 41 osvojila bodove za drugu poziciju u PRO kategoriji. U drugoj trci, Pavlović je vozio prvi „stint“ i već u prvim krivinama je popravio poziciju za jedno mesto na stazi. Potom je i Guzman posle još jednog sjajno odrađenog pit-stopa, dobio priliku da napreduje do 3. mesta.

 

„Uspeli smo da se u Nirburgringu popenjemo na pobedničko postolje dva puta što je super rezultat. Povećali smo vođstvo u šampionatu sa sedam na devet poena. Sad je važno da se koncentrišemo na sledeći trkački vikend i pokušamo da poboljšamo performanse automobila i da se u Barseloni pojavimo još jači, kako bismo uspeli da nastavimo pohod ka šampionskoj tituli. Hvala ekipi Target i timskom kolegi Raulu, nastavljamo borbu“,  izjavio je Miloš Pavlović nakon druge trke. 

 

Nakon dominacije u Mizanu i trka na Nirburgring stazi, Miloš Pavlović i Guzman su zadržali vodeću poziciju u plasmanu vozača sa po 49 bodova. Treći je Din Stonmen (Bonaldi) sa 40. Sledeće dve trke na programu su 10. i 11. oktobra na stazi Katalunja nadomak Barselone.

 

Miloš Pavlović ima ekskluzivnu saradnju sa OMV grupacijom benzinskih stanica, koja je i prijatelj naše medijske kuće. Lideri se međusobno prepoznaju.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery