AktuelnoVesti

Maestralni Pavlović dominirao u Mizanu

Odličan start

1.65KPregleda

Prvo i treće mesto za Miloša Pavlovića prvog vikenda Lamborghini Super Trofeo šampionata

 

U prve dve trke sezone srpski automobilista Miloš Pavlobić i njegov klupski kolega Raul Guzman ostvarili su odličan rezultat osvojivši prvo i treće mesto na startu Lamborghini Super Trofeo šampionata.

 

 

Sa sedmog na prvo mesto

Najpre je u subotu u prvoj trci sezone Miloš Pavlović  dokazao klasu i maestralnom vožnjom na stazi u Mizanu stigao do ubedljive pobede. Tandem u automobilu broj 41 „Target rejsinga“, Miloš Pavlović i Raul Guzman, zauzeli su 6. mesto u kvalifikacijama, a za prvi deo 50-minutne trke bio je zadužen 21-godišnji Meksikanac. Momak kojem je ovo bila prva trka u GT automobilu izgubio je dve pozicije u prvih nekoliko krugova, a Milošu je automobil „predao“ na 7. poziciji, samo 19 minuta pre kraja trke.

 

 

Uz odličan timski pit-stop, srpski automobilista je od prvih metara po izlasku na stazu nametnuo neverovatan tempo i već posle svog prvog kruga našao se na 3. poziciji. Poslednjih 10 minuta trke, nastavio je u paklenom ritmu, iskusno napadajući rivale koji su popustli pod pritiskom, a posebno u trenutku kad je vodeći trio naišao na zaostale vozače koji se nisu najbolje snašli u noćnim uslovima vožnje, na tesnoj stazi.

 

 

I sam Pavlović je imao dva nezgodna trenutka koji su mogli da ga koštaju najviše pozicije, ali od trenutka kad se u svom Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo našao u vođstvu, ispred Norvežanina Markusa Paveruda, kontrolisao je situaciju i odbio sve kasnije napade Kika Galbijatija, koji se takođe našao ispred Paveruda. Pavlović i Guzman osvojili su time 1. mesto u generalnom plasmanu i u PRO kategoriji u kojoj se takmiče.

 

 

„Neverovatno sam srećan! Kad sam dobio poziv od ekipe “Target” za nastup u ovom šampionatu, znao sam da imamo pobedničku kombinaciju, a oni su to odmah pokazali sjajnom pripremom automobila i izuzetnim poslom tokom pit-stopa. Raul je takođe bio odličan u prvom “stintu”, u svojoj prvoj GT trci. Našli smo se na pravom mestu u pravom trenutku i zaista sam srećan zbog toga“, izjavio je Pavlović nakon trke.

 

Podijum i u nedelju

Plan je i sutradan ispunjen, pa su se Miloš Pavlović i Raul Guzman našli u generalnom vođstvu u šampionatu posle prve dve trke Lamborghini Super Trofeo takmičenja, koje su održane na stazi u italijanskom Mizanu. 

 

 

Posle pobede prvog dana (u subotu), u trci pod reflektorima u kojoj je briljirao srpski automobilista Miloš Pavlović, naš as je u tandemu sa Meksikancem Raulom Guzmanom bio odličan i na nedeljnoj trci koja je vožena popodne, po veoma viskoj temperaturi. Znajući da njihov automobil nije podešen za tako teške uslove, ekipa Target rejsinga odlučila se za trku bez rizika, pokušavajući da iz nje, sa 6. startne pozicije, izvuče najbolji mogući plasman – on se, na kraju, ogledao u trećoj poziciji u trci i bodovima za 2. mesto u PRO klasi!

 

 

Pavlović je započeo trku, nadoknadio jedno mesto tokom svog „stinta“, a potom je mladi Guzman, posle još jednog odličnog pit-stopa ekipe, čuvao tempo i iskoristio greške rivala koji su im omogućili konačan, odličan, plasman u trci 2.

 

Nakon teškog i uspešnog vikenda, Pavlović je izrazio zadovoljstvo urađenim: „Veoma sam zadovoljan što se vraćam kući sa prvim mestom u šampionatu. Uspeli smo da pobedimo na trci u subotu, što je jedna od najdramatičnijih trka koju sam imao u karijeri! Ponosan sam na sam ishod trke i kako smo uspeli da dođemo do pobede, s obzirom da smo startovali sa 6. pozicije. Trku u nedelju završili smo treći, pa mogu da kažem da su dva podijuma odličan rezultat. Sad imamo “materijala”, podatke o automobilu, sa kojima možemo da radimo i krenemo da poboljšavamo stvari. Sledeća trka je na Nirburgringu početkom septembra, tako da imamo vremena da popravimo neke stvari i da se spremimo još bolje, kako bismo nastavili uspešan pohod ka ovogodišnjoj tituli.“

 

 

„Veliko hvala “Target rejsingu” na poverenju i, kao i uvek, daću sve od sebe da ostvarim što bolje rezultate“, poručio je Pavlović.

 

Posle trkačkog vikenda u Mizanu, Pavlović i Guzman su u vođstvu na tabeli sa po 27 bodova, pa sad prilično motivisani mogu da se pripremaju za sledeći nastup – trke u Nirburgringu u Nemačkoj, 5. i 6. septembra.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery