970_250_eko
AktuelnoVesti

Odložena proizvodnja novog Nissan Qashqaija

1.37KPregleda

Proizvodnja novog Nissan Qashqaija, modela veoma važnog za japansku marku, pomerena je na sredinu 2021., izveštava Financial Times

 

Ova publikacija navodi dva izvora koji tvrde da je proizvodnja prvobitno trebalo da započne u oktobru, mada taj datum nije bio zvanično potvrđen od strane same kompanije.

 

Nissan je saopštio da se pripreme za lansiranje novajlije nastavljaju, krosovera koji će se inače proizvoditi u fabricu u Sanderlendu, u okviru investicije vredne 400 miliona funti.

 

Kompanija je dodala da još uvek nije odredila datum lansiranja novog modela, ali očekuje da će lepe vesti podeliti s javnošću u mesecima koji dolaze.

 

Financial Times je sugerisao da je odlaganje u velikoj meri posledica pandemije koronavirusa, koja je usporila razvoj i promenila Nissanove priroritete. Takođe, kašnjenje bi moglo Japancima da pruži dodatno vreme da odrede svoje buduće poteze ukoliko Britanija ne obezbedi odgovarajući dogovor s Evropskom unijom nakon „Bregzita“.

 

Nešto preko 500.000 automobila proizvedenih u Sanderlendu se godišnje izvozi u EU, a dve trećine čini Qashqai. Bilo kakvo uvođenje carinskih tarifa bi ugrozilo poslovnu kontstrukciju Nissana.

 

Po svemu sudeći, novi Qashqai neće na scenu stupiti pre početka aprila 2021. Da podsetimo, aktuelna verzija je u prodaji od 2014.

 

Vrele Gume

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery