Vesti

Da li će Toyota konstruisati i model Supra kabriolet?

Render fotografije

Toyota Supra
1.76KPregleda

Nakon brojnih tizera, najavljivanja i slično, Toyota je konačno na Sajmu automobila u Detroitu premijerno predstavila novu, petu generaciju modela Supra.

 

 

Ovaj japanski sportski automobil je razvijen u saradnji sa kompanijom BMW. Upravo iz tog razloga i deli brojne komponente sa modelom Z4. Međutim, najveća razlika između ova dva modela, osim dizajna spoljašnjosti, jeste činjenica da se Z4 prodaje samo kao kabriolet, dok se Supra prodaje samo ako kupe.

Ranije je glavni inženjer projekta Supra, Tetsuja Tada, najavio mogućnost o modelu Supra kabriolet. “Naravno da razmišljamo o tome”, rekao je on prošlog meseca. Drugim rečima, ako postoji dovoljna potražnja za takvim modelom, Toyota Supra kabriolet će dobiti zeleno svetlo.

Pročitajte i: Povratak legende – Toyota Supra

Gledajući model Toyota Supra, vrlo je lako zamisliti kako bi izgledala njegova kabriolet varijanta. Upravo to je i uradio dizajner Aksionov Nikita. On je kreirao render fotografiju modela Toyota Supra kabriolet. On je ofarban u zelenu boju sa crnim detaljima i belim enterijerom. Drugi dizajner, XTomi je pak zamislio ovaj model u sivoj boji.

Toyota Supra

Vizuelno, ovaj model uopšte ne izgleda loše. Ali kakvo bi bilo iskustvo u vožnji? I naravno, bez obzira na odogovor na to pitanje, da li Toyota uopšte sme da na tržište lansira model koji će biti konkurencija modelu BMW Z4?

Vreme će pokazati.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery