Vesti

Da li Genesis ipak radi na performantnom G70?

Mogao bi da nosi "N" oznaku?

Genesis G70
1.74KPregleda

Šef odeljenja za istraživanje i razvoj u Hyundai Motor Group, Albert Birman je prošle godine demantovao glasine o modelu Genesis G70 N. Međutim, to ne mora da znači da nikad nećemo videti taj performantni model.

NAIAS Nagrade

Jedan od čelnika Hyundai grupacije, Majk O Brajen, je naveo da je performantna verzija modela G70 i te kako u igri. Naravno, on to nije zvanično potvrdio, ali je primetio da je G70 “izvanredan automobil koji ima svetlu budućnost”.

Prema tome, ove njegove reči bismo mogli shvatiti kao nagoveštaj nove verzije modela G70. Koji bi se agregat mogao naći ispod njegove haube je još uvek misterija. Međutim, Genesis u ponudi ima atmosferski V8 agregat zapremine 5 itara. On razvija 420 konjskih snaga (313 kW) i 551 Nm obrtnog momenta kod modela G80 i G90. To je dosta više nego što razvija twin-turbo V6 agregat zapremine 3,3 litara iz modela G70. On razvija 365 konjskih snaga (272 kW) i 509 Nm obrtnog momenta.

Genesis G70

O Brajen nije potvrdio navode Birmana o tome da ne postoje šanse o modelu G70 N. Kako je on objasnio, kompanija još uvek ništa nije odlučila o potencijalnim performantnim modelima. Tako da, iako zvuči malo verovatno, postoje male šanse da uskoro vidimo G70 sa “N” oznakom.

Još uvek postoje brojna pitanja na koja nema odgovora, ali je idaja o performantnom G70 modelu svakako zanimljiva. Njemu u prilog ide i činjenica da je proglašen za automobil godine u Severnoj Americi na Sajmu automobila u Detroitu. On bi verovatno bio konkurent modelima kao što su BMW M3 i Mercedes-AMG C63. Možda se to čini kao veliki zalogaj, ali kako je Kia dokazala sa modelom Stinger, “ako napraviš dobar proizvod, kupaca će biti”.

Genesis G70

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery