Vesti

BMW i Mercedes zajdeno razvijaju nove generacije modela Serije 1 i A-klase!?

Pregovori u toku

BMW i Mercedes
1.51KPregleda

Giganti nemačke automobilske industrije, kompanije BMW i Mercedes-Benz, će možda sarađivati na razvoju sledećih generacija modela iz C segmenta. Tu se, naravno, misli na modele Serije 1 i A-klase.

BMW i Mercedes

Ta saradnja, ako do nje zaista dođe, će biti deo dogovora koji su ove dve kompanije ranije postignule. Sporazum se odnosi na deljenje tehnologije za autonomna vozila. Kako navodi nemački list, Handelsblat, BMW i Mercedes prvo moraju da ispitaju koliko bi takva saradnja koštala. Naime, oni moraju investirati milijarde u tehnologiju autonomne vožnje, te da pritom obrate pažnju na to da ne zaostaju za rivalima i novajlijama kao što je na primer Waymo.

Deleći platfromu za kompaktne automobile, BMW i Mercedes bi uštedeli milijarde u investicijama. Tako bar navode insajderi koji su upoznati sa ovom temom. Oni su takođe naveli da, i ako do te saradnje dođe, to se neće desiti pre 2025. godine.

BMW i Mercedes

Jedan veliki problem koji se mora prevazići jeste činjenica da BMW i Mercedes, odnosno njihovi inženjeri, možda neće biti oduševljeni idejom o saradnji. To bi menadžmentu svakako otežalo posao i sklapanje dogovora, kako prenosi Automotive News Europe.

Sve do sada, Daimler i BMW grupacija su sarađivali na projektima kao što je aplikacija kompanije Nokia, Here. U tom projektu je učestvovao i Audi. Takođe, BMW i Mercedes su spojili svoje usluge pružanja prevoza Car2Go i DriveNew, sa ciljem da imaju veći uticaj na tom polju.

Verujemo da zajednički razvoj novih generacija modela Serije 1 i A-klase ne bi oduševila ni ljubitelje nijednog od ova dva brenda. Međutim, tehnički i finansijski, ova ideja bi i te kako mogla biti isplativa.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery