Vesti

Cupra Formentor – koncept performantnog, hibridnog SUV-a

Premijera na Sajmu automobila u Ženevi

Cupra Formentor
1.45KPregleda

Cupra je nedavno objavila i prve detalje o svom novom SUV koncept modelu, koji nosi ime Formentor. Ovaj model će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Cupra Formentor

Uprkos tome što je Cupra Fomentor opisan kao koncept, čini nam se da je ovaj model spreman za serijsku proizvodnju. Zapravo, deluje nam kao da bi mogao biti prvi samostalni model brenda Cupra. Pokreće ga plug-in hibridni pogonski sklop koji razvija 242 konjske snage. Takođe, ovaj model sa jednim punjenjem može da pređe i do 50 kilometara (samo na struju) po WLTP standardima.

Spoljašnji dizajn je agresivan i dinamičan. Cupra Formentor ima jake linije dizajna koje se prostiru celom karoserijuom. Prednji deo je agresivan i pruža nam uvid u to kako će izgledati sledeća generacija modela Seat Leon. Na zadnjem delu se ističu LED svetlosnom linijom povezane svetlosne jedinice.

Iako predstavnici kompanije Cupra nisu detaljno opisali pognski sklop, navedeno je da je on povezan sa transmisijom sa duplim kvačilom. Tu je i adaptivno vešanje i nekoliko moda vožnje.

Kabina je izrađena od kvalitetnih materijala. U njoj se ističu “bucket” sedišta od ugljenikovih vlakana, Cupra volan i slično. Tu je i digitalna instrument tabla i infotejnment ekran veličine 10 inča.

Novi Cupra Formentor će premijerno biti predstavljen na ženevskom sajmu automobila, a konačna verzija bi trebalo da na tržište stigne 2020. godine.

Cupra Formentor

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery