Sajam automobila u Ženevi

CUPRA Formentor – koncept koji predstavlja uvod u performantni hibridni SUV model!

Premijera

Cupra Formentor
2.19KPregleda

Podbrend kompanije Seat, Cupra, je u Ženevi premijerno predstavila svoj novi koncept SUV modela koji je nazvan Formentor.

Cupra Formentor

Uprkos tome što je opisan kao koncept, čini nam se da je Cupra Formentor zapravo spreman za proizvodnju. Zapravo, deluje nam kao da bi mogao biti prvi samostalni model brenda Cupra. Pokreće ga plug-in hibridni pogonski sklop koji ukupno razvija 242 konjske snage. Navodi se i da ovaj model samo na elektrčnu energiju može preći i do 50 kilometara po WLTP ciklusu.

Spoljašnji dizajn je agresivan i dinamičan. Cupra Formentor ima jake linije dizajna koje se prostiru celom karoserijom. Prednji deo je agresivan i pruža nam uvid u to kako će izgledati sledeća generacija modela Seat Leon. Na zadnjem delu se ističu LED svetlosnom linijom povezane svetlosne jedinice.

Iako predstavnici kompanije Cupra nisu detaljno opisali pognski sklop, navedeno je da je on povezan sa transmisijom sa duplim kvačilom. Tu su i adaptivno vešanje i nekoliko moda vožnje.

Kabina je izrađena od kvalitetnih materijala. U njoj se ističu “bucket” sedišta od ugljenikovih vlakana, Cupra volan i slično. Tu je i digitalna instrument tabla i infotejnment ekran veličine 10 inča.

Novi Cupra Formentor je premijerno predstavljen na ženevskom sajmu automobila, a konačna verzija bi trebalo da na tržište stigne već 2020. godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery