Sajam automobila u Ženevi

Aurus u Evropi premijerno predstavio model Senat u formi sedana i limuzine!

Zna Putin šta je dobro

Aurus Senat sedan
2.93KPregleda

Bentley i Rolls-Royce su brendovi koji su na samom vrhu kada su u pitanju luksuzni automobili. Međutim, oni su dobili novu konkurenciju u formi brenda Aurus. Ovaj ruski proizvođač automobila je u Ženevi premijerno na Starom kontinentu predstavio model Aurus Senat u formi sedana i limuzine.  

Aurus Senat sedan

Ova dva modela ruskog proizvođača su očigledno inspirisana detaljima sa vozila kompanije Rolls-Royce. Premijeru su imali proše godine na inauguraciji Vladimira Putina.

Najupečatljiviji primerak je svakako blindirana limuzina dugačka 6.630 mm- Ona ima međuosovinsko rastojanje od čak 4.300 mm. To znači da ovaj primerak modela Aurus Sena ima veće međuosovinsko rastojanje i od modela Rolls-Royce Phantom EW (Extended Wheelbase) i Maybach 62.

Sa sruge strane Aurus Senat u sedan formi je znatno kraći. Naime, on je dugačak 5.630 mm i ima međusosovinsko rastojanje od 3.300 mm.

Iako spoljašnji dizajn ne predstavlja nešto što već nismo videli, za kabinu možemo reći da je jedinstvena koliko je i luksuzna. U njoj se ističe premijum kožna presvlaka, detalji od drveta i metala. Modeli kompanije Aurus su opremljeni i modernom tehnologijom. Tako su u kabini isteče još i digitalna instrument tabla, široki ekran infotejnment sistema, dva ekrana pozadi i slično.

Kao i Bentley i Rolls-Royce, i Aurus kupcima nudi široki spektar opcija. Tako oni koji kupe ovaj model imaju priliku da naruže enterijer po svojoj želji.

Modele Aurus Senat pokreće hibridni V8 agregat koji razvija 590 konjskih snaga (440 kW) i 800 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući njemu, sedan iz mesta do 100 km/h ubrzava za oko 6 sekundi. Limuzini je za to potrebno oko 9 sekundi.

Kada je u pitanju bezbednost, Senat modeli su opremljeni brojnim sistemima za asistenciju vozaču.

Aurus trenutno prima narudžbine za ove modele. Naime, proizvodnja je trenutno jako ograničena. Međutim, u planu je otvaranje novog postrojenja u Tatarstanu. Zahvaljujući tome, Aurus će povećati kapacitet proizvodnje na 5.000 primeraka godišnje.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery