Sajam automobila u Ženevi

Polestar 2 zasijao pod svetlima Palexpo centra!

Da li je ovo prvi, pravi rival Teslinom Model 3?

Polestar 2
1.45KPregleda

Podbrend kompanije Volvo, Polestar, je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio svoj novi potpuno elektirčni „liftback“ model po imenu Polestar 2. Da podsetimo, Volvo je odlučio da preskoči ovogodišnji ženevski sajam automobila.

Polestar 2

Polestar 2 je potpuno električni “liftback” model i možda prvi, pravi rival Teslinom Modelu 3. Polestar 2 poseduje dva elektromotora koji ukupno razvijaju 402 konjske snage (300 kW) i 660 Nm obrtnog momenta. Tu je i baterija kapaciteta 78 kWh za tržišta van Kine zahvaljujući kojoj će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe do 500 kilometara puta po WLTP standardima.

Očekuje se da će početna cena ovog modela biti oko 39.900 evra u Nemačkoj. Međutim, velike su šanse da će tokom prvih 12 meseci proizvodnje biti prodavana samo “Launch” verzija koja će koštati 59.900 evra.

Kao što je i bilo očekivano, Polestar 2 je postavljen na CMA platformi kompanije Volvo. Na toj platformi su bazirani i modeli XC40 i Lynk&Co 01. Kao opcija će biti dostupan “Performance” paket opreme koji podrazumeva Ohlins amortizere, Brembo kočnice i jedinstvene felne veličine 20 cola.

Više detalja o ovom modelu, kao i fotografije enterijera možete pronaći ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery