AktuelnoEco GreenVesti

BMW potvrdio električne verzije X1, serije 5 i MINI Crossovera

1.09KPregleda

Čuli smo raznorazne glasine i insajderske informacije u vezi s budućim BMW-om X1 i novom serijom 5, uključujući spekulacije da će u igri biti i čisto električne verzije

 

Međutim, BMW je uglavnom bio nem u vezi na ovu temu, odlučivši da ne izdaje bilo kakve informacije. Međutim, to nije više slučaj. U izdatom pres materijalu, kompanija otvoreno govori o budućnosti EV modela, uključujući X1 i seriju 5, kao i budući MINI Crossover.

 

Objava je kreirana kao deo širih promena BMW-ove strategije, koja za cilj ima širenje operativnosti proizvodnih pogona u cilju isporučivanja većeg broja električnih automobila, što podrazumeva njihovu masovniju proizvodnju. U to ime, BMW-ova najstarija fabrika će proći kroz renoviranje vredno 400 miliona evra. Do 2022., sve fabrike u Nemačkoj će imati bar jedno električno vozilo u okviru svog proizvodnog programa.

 

Milan Nedeljković, član upravnog odbora BMW-a AG, odgovoran za proizvodnju, takođe je rekao da su čisto električne varijante nove serije 7 i buduće serije 5 spremne za proizvodnju u Dingolfingu. Fabrika u Regensburgu će takođe započeti s proizvodnjom novog BMW-a X1 2022., koji će biti dostupan kako sa SUS motorom, tako i s čisto električnim pogonskim sklopom. Dok za električnu seriju 7 znamo već izvesno vreme, „petica“ i X1 u EV izdanjima nisu bili oficijelno potvrđeni do ove objave.

 

BMW je takođe saopštio da će kompanija kreirati novu klaster arhitekturu, koja će s proizvodnjom startovati 2025. Ona će se u najvećoj meri odnositi na električna vozila, ali će moći da ugosti i SUS pogonske verzije. Na ovaj način BMW-ov moto „Moć izbora“ i dalje živi, dozvoljavajući kompaniji da barata proizvodnjom u zavisnosti od potražnje. Što se X1 tiče, planovi uključuju nekoliko opcija u EV departmanu, s izlaznim snagama od 180 do 250 konja. Više informacija se očekuje uskoro, kako se budemo bližili datumu lansiranja novih modela.

 

Vrele Gume

 

Izvor: BMWBlog

Render: TopElectricSUV.com

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery