970_250_eko
Vesti

BMW M5 Competition u izdanju kompanije AC Schnitzer!

383Pregleda

 

Kao što smo ranije već pisali, bavarski proizvođač automobila, kompanija BMW trenutno u svojoj gami ima dve varijante modela M5, a to su “standardna” i “Competition”.

Međutim, postoje šanse da uskoro vidimo model M5 u CS varijanti, a više o tome pročitatje ovde.

Ipak, dok se ne pojavi i CS varijanta modela M5, svi koji žele nešto “drugačije” se mogu obratiti tjuning kompanijama, a jedna od njih je i AC Schnitzer. Upravo je ta tjuning kompanija kreirala (po našem mišljenju), bar za sada, najlepšu verziju modela M5 koju možete videte na fotografijama iznad teksta.

Naime, kako se navodi u saopštenju jednog BMW auto-salona iz Abu Dabija, reč je o prvom M5 Competition modelu sa AC Schnitzer “body-kit”-om. To znači da je karoserija opremljena jedinstvenim detaljima izrađenim od ugljenikovih vlakana, kao što su: spliter na prednjem i difuzor na zadnjem delu automobila, papučice, novi izduvni sistem, pragovi, spojler na krovu i jedinstveni “trkački” spojler na prtljažniku automobila.

Tu su i sjajno-crni detalji na crnoj maski (rešetki) hladnjaka, zadnjem braniku i poklopcima bočnih retrovizora, kao i “Competition” oznake. Sve to u kombinaciji sa prelepom crvenom bojom čine da ovaj M5 bude i lepotan i zver u jednom.

Ova tjuning kompanija takođe je unapredila i pogonski sklop modela M5 Competition, te on umesto fabričkih 617 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta, sada razvija 690 konjskih snag ai 850 Nm obrtnog momenta. Nisu objavljene informacije o tome kako je postignuta ova dodatna snaga.

S obzirom da “fabrički” BMW M5 Competition od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,3 sekundi, a do 200 km/h za 10,8 sekundi, sigurni smo da će ovaj “AC Schnitzer Edition” koji ima dodatnu snagu biti malo brži od toga.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery