AktuelnoVesti

VW Touareg V8 „Aufwiedersehen“

2.79KPregleda

Wolkswagen Touareg V8 ide u penziju 

 

VW Touareg V8 , luksuzni SUV sa vazdušnim ogibljenjem i moćnom dizel mašinom koju deli sa modelom Bentley Bentayga, odlazi u legendu.

 

Volkswagen definitivno voli da razmazi svoje kupce. Ipak, u slučaju modela Touareg V8, nakon samo godinu dana tržišnog egzistiranja, ovaj snažni dizelaš peva svoju „labudovu pesmu“. A za pozdrav je zadužena limitirana edicija.

 

VW Touareg V8

 

Šta kaže VW grupa u pres materijalu? Pa, baš i ne objašnjava konkretno razloge koji stoje iza ove odluke. Sigurni smo da to nema veze s prodajom, pa ni emisijom, a paralela koju možemo da povučemo je ona sa modelom BMW M50d quad-turbo, o čijem smo ukidanju takođe pisali pre nekoliko dana. Čini se da su veliki moćni dizeli jednostavno zabranjeni na globalnom planu.

 

 

Znamo da su dizel motori loši za životnu sredinu i zdravlje ljudi, ali takođe je činjenica da su nemačke premijum marke uložile stotine miliona evra u razvoj dotičnih agregata, koji verovatno nisu „prljaviji“ od V6 TDI ili 40d, koji ostaju u igri.

 

U svakom slučaju, VW Touareg V8 Last Edition će biti ograničen na 400 primeraka, a svi će biti prodavani u Nemačkoj, s cenama koje startuju od 104.361 evra. Dakle, u ravni s Audi SQ8.

 

 

Primenjeni tretman je prilično nov. Kupci će dobiti R-Line paket s crnim točkovima i trimom, što svi V8 modeli već imaju. Može se naručiti u gotovo svakoj boji, ali ručke vrata i retrovizori u bilo kojoj varijanti ostajaju crni. „Last Edition“ oznaka počiva na B stubu, i služi za identifikaciju svakog pojedinačnog modela.

 

VW Touareg V8

 

Što se 4,0-litarskog TDI motora tiče, u modelu VW Touareg V8 on isporučuje 421 kS i impresivnih 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog već pri 1.250 o/min. Dok se Volkswagen V6 Touareg ne razbacuju brzinom, V8 je više nego solidan s ubrzanjem do „stotke“ za 4,8 sekundi.

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery