Vesti

BMW 8 vrhunac luksuza i sportske dinamike

PR Saopštenje

894Pregleda

Najekskluzivniji BMW model stigao je u Srbiju.

Juče je u Beogradu predstavljen jedan od najočekivanijih modela BMW game – BMW Serije 8. Druga generacija ovog modela čekala se skoro 20 godina i on predstavlja model koji je pravi „brand shaper“ tako da će neke dizajnerske i tehnološke inovacije biti prenete sa ovog modela na ostatak game.

Ovaj model odlikuje skladna silueta, dugačka hauba i veće međuosovinsko rastojanje koje garantuje da će auto biti veoma udoban na dugačkim putovanjima, a sa druge strane, na trkačkoj stazi postizati sjajne rezultate i to ga stvrstava u kategoriju „Gentlemen’s recers“ – „dva u jednom“.
Serija 8 dolazi sa dve opcije agregata. Model 840xd ima poznati redni 6-cilindrični BMW dizel motor, i jedini je dizel u klasi sa snagom od 320 KS i ubrzanjem od 4,9 s do 100km/h, a 850xi ima novu generaciju V8 twin turbo benzinskog motora sa 530 KS i ubrzanjem od 3,7 s do 100 km/h. Jednu od najbitnijih dizajnerskih promena čini spojeni „double kidney grill“ i najtanja prednja svetlosna grupa.
Ovo je model koji je iz premijum segmenta prešao u luksuzni i u standardnoj opremi poseduje „Digital Cockpit Professional“ – mulitfunkcionalnu insturment tablu od 12,3 inča i centralni informacioni ekran osetljiv na dodir od 10,25“, interfejs 7.0, Integral Active steering, Xdrive, M adaptivno oslanjanje. Sedišta su presvučena najfinijom Merino kožom, a poseban detalj su elementi izrađeni od sečenih kristala stakla – ručica menjača, „i drive“ kontroler i „Power/volume“ dugme, koji dolaze kao dodatna oprema.
Vozilo ima elemente centralnog tunela od karbona tako da je ovo još jedan „carbon core“ model nakon Serije 7, a postoji i dodatni karbon paket koji sadrži prednje i zadnje spojlere, zadnji difuzor i krov. Važno je istaći da je ovo, takođe, i prvo vozilo koje nije iz M serije, a poseduje karbonski krov.

BMW smatra veoma važnim broj 8 u oznaci modela i odnosi se na njegov istaknuti položaj u BMW gami. Kao što je nekada bilo slučaj sa modelom BMW Z8 i trenutno sa BMW i8, „osmica“ označava izuzetno sportska vozila koja bude strast.
Početna cena za dizel model kreće od 99.900 eura.

PR Saopštenje BMW Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery