AktuelnoVesti

Bentley Coupe By Mulliner će biti najskuplji model britanske marke u istoriji

4.49KPregleda

Bentley, zajedno sa svojom Mulliner divizijom navodno radi na drugom modelu posle Bacalara. Radi se o ultraluksuznom modelu bez krova, od kojeg će biti proizvedeno samo 12 primeraka.

 

Po novom izveštaju, budući model s dvoje vrata će biti će biti manje ekskluzivan, jer će proizvodna serija biti proširena na 25 jedinica. Dakle, razlika će se ogledati u fiksnom krovu i detaljima stajlinga preuzetim od fenomenalnog EXP 100 GT iz 2019.

 

 

Što se samog dizajna tiče, on je vesnik budućih Bentleyjevih modela bez motora s unutrašnjim sagorevanjem. Po istom izveštaju, „anfas“ će biti agresivniji usvajanjem uglovanije teme i svežeg rešenja korporativne maske sa čijih strana će počivati tanka kućišta LED svetala.

 

Odgovoran za spoljašnji izgled će biti Andreas Mint, koji je nacrtao i Hunaudieres iz 1999. Ovaj koncept star 22 godine nikada nije došao do proizvodnih linija, ali je odigrao važnu ulogu u procesu dizajniranja Bugatti Veyrona. Mišićavi lukovi točkova su na meniju za novi kupe, uz elegantna zadnja svetla i druge detalje koji će ga diferencirati u odnosu na „običan“ Continental GT.

 

 

Što se motorizacije tiče, za pogon je zadužen 6,0-litarski twin-turbo W12 iz Continentala GT Speed, u kojem isporučuje 659 ks i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je dovoljno da ovaj moćni kupe do 100 km/h ubrza za 3,6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 335 km/h. Novi Mulliner bi trebalo da isporučuje slične brojke koje se tiču brzine i performansi.

 

Budući da je baziran na Continentalu GT Speed, poseduje masivne karbon-keramičke kočnice napred, s diskovima od 440 milimetara, ojačanu šasiju i kruće ogibljenje. Ovo je ujedno početak kraja karijere čuvenog W12 motora, koji polako ali sigurno odlazi u prošlost.

 

 

Cena za ovakvu automobilsku kreaciju ne može da bude niska. Osnovna verzija, ako je tako možemo nazvati, koštaće 1,5 miliona funti, a ići će sve do 2 miliona. Međutim, instalacija vrhunskog luksuza može da podigne tu brojku „u nebesa“, što ovaj Bentley čini najskupljim u istoriji.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery