AktuelnoVesti

Nova Honda Civic Type R na Salonu u Tokiju u „neobičnom“ izdanju

1.95KPregleda

Dok prototipovi nove generacije Civica Type R „zuje“ Nirburgringom i Suzukom, jedan ima sasvim drugačiji zadatak.

 

Reč je o primerku koji će se predstaviti pred publikom na Salonu automobila u Tokiju.

 

 

Dakle, umesto skidanja vela sa serijskog modela, Honda će između 14. i 16. januara 2022. publici dati uvid u pretproizvodni model, presvučen „specijalnom kamuflažom, dizajniranom ekskluzivno za Type R“. Pored toga, posetioci će moći dodatno da se informišu o razvojnom procesu uz asistenciju Hondinih inženjera.

 

 

Što se tiče datuma oficijelnog predstavljanja nove generacije kultnog „hot heča“, koji će „na nišanu“ imati Golf GTI, Ford Focus ST, Megane RS i Hyundai i30 N, on će biti preciziran u toku sledeće godine. Ono što je potvrđeno je da će se američka premijera održati u leto, a za očekivati je da neposredno posle toga „egzotični“ Civic bude predstavljen u Japanu i Evropi.

 

 

Naravno, ono što će Type R razlikovati od ostalih članova porodice je agresivniji dizajn, tako da treba očekivati veće odbojnike, široke usisne otvore, veliko zadnje krilo, trostruke završetke izduvnih cevi inkorporirane u difuzor, ekskluzivne naplatke i tipične Type R oznake.

 

 

Performantni novajlija će takođe počivati bliže asfaltu, zahvaljujući posebnoj postavci ogibljenja s različitim podešavanjima u cilju što bržeg prolaska krivina. Unapređene kočnice s većim diskovima su takođe u igri, kao i 2,0-litarski četvorocilindaski turbomotor, uparen sa šestostepenim menjačem, za koji se nadamo da će biti nešto snažniji u odnosu na 320 ks odlazećeg modela.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery