AktuelnoVesti

Dacia Spring EV najprodavaniji model automobila u Rumuniji

6.26KPregleda

Dacia Spring, najjeftiniji električni automobil u Evropi, izvršio je pravi „blickrig“ na rumunsko tržište, s 40.000 porudžbina za samo osam meseci.

 

Već u oktobru smo mogli da vidimo da se novi elektromobil odlično kotira, kada je došao do trećeg mesta u zapadnoj Evropi u kategoriji čisto električnih modela, s prodajom od gotovo 5.300 jedinica. Novembar bi doduše mogao da bude još spektakularniji.

 

Po poslednjim podacima Best Selling Cars Bloga, Dacia Spring je najprodavaniji model u matičnoj Rumuniji. Spring je zabeležio 1.195 registracija, što se odnosi na 10,4 tržišnog učešća u novembru.

 

Ovo je sjajan rezultat, posebno kada se u obzir uzme da se ostali električni automobili baš i ne prodaju sjajno u Rumuniji (ukupno 1.914 u prvih devet meseci ove godine).

 

Naravno, jasno je da cena ovde igra glavnu ulogu, a ona iznosi 17.890 evra, i to pre zaračunatih subvencija. Ipak, generalno su čitavoj Evropi potrebni priuštivi električni modeli, budući da je inicijalna EV revolucija pokrenuta u premijum segmentu.

 

U novembru, Dacia Spring je u Francuskoj bila prva među elektromobilima po pitanju prodaje (ukupno šesta s 2.895 jedinica). U Nemačkoj, prodato je 657 primeraka, tako da je samo na tri spomenuta tržišta za mesec dana plasirano 4.747 jedinica.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery