Vesti

Audi R8 i e-Tron GT će se sklapati u istoj fabrici!

Proizvodnja modela e-Tron GT bi trebalo da počne krajem sledeće godine

Audi e-Tron GT koncept
2.29KPregleda

Predstavnici kompanije Audi otkrili su da će se model e-Tron GT proizvoditi uporedo sa modelom R8 u postrojenju u Hajlbronu u Nemačkoj od 2020. godine.

Audi e-Tron GT koncept

Naime, proizvođač iz Ingloštata je trenutno u procesu nadogradnje ovog postrojenja, kako bi ono bilo spremno za proizvodnju električnog automobila. Dodato je oko 10.000 kvadratnih metara, a cilj je da u tom prostoru budu smeštene veće radionice i nove proizvodne trake.

Takođe, dok se model Audi R8 sklapa kombinovanim radom robota i iskusnih tehničara, sklapanje modela e-Tron GT će biti automatizovano.

„Ovo postrojenje je od početka kreirano kao fabrika u kojoj se proizvodi manji broj automobila inovativnim i fleksibilnim procesom proizvodnje. To ga čini idealnim za proizvodnju e-Tron GT modela pored R8“, rekao je menadžer proizvodnje Volfgang Šanc. „Ovo je jedinstveno mesto gde se spajaju pametna proizvodnja i rad iskusnih stručnjaka“, dodao je on.

Da podsetimo, Audi je koncept e-Tron GT predstavio prošle godine na Sajmu u Los Anđelesu. Tom prilikom je rečeno da će ovaj automobil biti spreman za proizvodnju do kraja 2020. godine. Do tada ima još dosta vremenam Međutim, prelep dizajn ovog modela i obećane performanse su nešto što vredi čekati. 

Naime, e-Tron GT je opremljen parom elektromotora koji razvijaju 582 KS. Tu je i baterija koja ima dovoljno energije da se sa jednim punjenjem pređe do 400 kilometara.

Više informacija o koncept modelu Audi e-Tron GT možete pronaći ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery