Vesti

Potpuno električni Lotus Evija izgleda još bolje na video snimku!

Video

Lotus Evija
1.99KPregleda

Prošlo je već neko vreme od kako je Lotus predstavio automobil na pomen čijeg imena bi sve ljubitelje četvorotočkaša obuzelo ushićenje. Britanski proizvođač je upravo takav jedan automobil predstavio juče, a reč je o potpuno električnom hiper automobilu po imenu Lotus Evija.

Lotus Evija

Na osnovu onoga što smo već imali prilike da vidimo, Evija obećava da postane najsnažniji serijski automobil koji je legalan za javne puteve. Takođe, ne možemo da ignorišemo činjenicu da taj model ima prelepi dizajn. Video koji je postavljen na Youtube kanalu Carfection nam omogućava da taj automobil pažljivo pogledamo iz svih uglova. Moramo priznati, tek nakon što smo pogledali ovaj snimak smo shvatili koliko je zapravo izvanredan ovaj automobil.

Naime, Henri Kečpol iz Carfection-a je dobio priliku da razgovara sa Raselom Karom, šefom dizajna kompanije Lotus o modelu Evija. On mu je odgovorio na sva pitanja i navodi nas na to da se ponovo uzbudimo kada čujemo ime brenda Lotus. Naravno, model Evija nas navodi da se zapitamo šta još možemo očekivati u budućnosti od ovog britanskog proizvođača.

Rasel Kar je otkrio da je Lotus prve završene skice modela Evija imao sredinom 2017. godine. Pre kraja iste godine bili su zavšrene i makete u prirodnoj veličini. Zvaničnici kompanije su želeli da budu sigurni da će Evija biti kompaktan model. Na kraju, on je kraći od modela Porsche 911, iako na prvi pogled ne deluje tako.

Na modelu Evija se, po našem mišljenu, osim njegovog pogona, možda najviše ističe njegov zadnji deo karoserije.

U svakom slučaju, ostavljamo vam da pogledate video, pa procenite sami šta vam se najviše sviđa kod ovog modela. Pišite nam vaše utiske u komentarima. Više o modelu Lotus Evija možete pronaći klikom ovde.

Podsećamo, Lotus će konstruisati svega 130 primeraka ovog modela, počevši od sledeće godine. Svaki od tih primeraka će se prodavati po početnoj ceni od 2,1 miliona dolara!

Lotus Evija

Izvor: Carfection/YouTube

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery