Vesti

Aston Martin Rapide E – prvi električni model britanskog proizvođača na Goodwood festivalu brzine

Brz je koliko je i tih!

Aston Martin Rapide E
1.41KPregleda

Aston Martin Rapide E je debitovao pred publikom na Goodwood festival brzine, a stazu je pokorio “brzo i tiho”.

Aston Martin Rapide E

Ovaj električni sedan birtanskog proizvođača je kao što smo več rekli jako brz i veoma tih. Njegov električni pogonski sklop koji je montiran na zadnjem delu, razvija impresvinih 601 KS i 950 Nm obrtnog momenta.

Najekstremnija verzija modela Rapide je ekstremno brza. Naime, Aston Martin Rapide E iz mesta do 96 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde! Moramo priznati da je to za automobil njegovih dimenzija zaista impresivno. Takođe, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Zahvaljujući bateriji od 65 kWh ovaj model sa jednim punjenjem može preći preko 320 kilometara, po WLTP ciklusu testiranja.

Uprkos tome što je jedan od najlepših automobila sa petoro vrata na tržištu, Aston Martin Rapide E neće biti česta pojava na putevima. Naime, britnaski proizvođač je odlučio da proizvodnju ovog modela ograniči na svega 155 primeraka. Rapide E je baziran na modelu Rapide sa SUS agregatom koji se na tržištu nalazi od 2010. godine. Osveženi model je predstavljen tri godine kasnije.

Aston Martin Rapide E

Ovo je zapravo drugi debi modela Aston Martin Rapide E, prvog električnog automobila kompanije. On je svoju silu demonstrirao pre par nedelja u Monaku.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery