Predstavljamo

Fiat 500 Dolcevita – novo specijalno izdanje gradske zujalice!

Fiat 500 je na tržištu već 12 godina

Fiat 500 Dolcevita
4.42KPregleda

Tokom 12 godina Fiat je na tržište lansirao preko 30 specijalnih verzija modela Fiat 500. Tako navode sami predstavnici kompanije, a tu informaciju su nam otkrili prilikom predstavljanja još jedne, nove varijante ovog modela nazvane Dolcevita.

Fiat 500 Dolcevita

Fiat 500 Dolcevita je nastao u čast 62. rođendana ovog i te kako uspešnog gradskog automobila. Fiat 500 Dolcevita kombinuje nautičku temu sa retro dizajnom. Čini nam se da Fiat na ovaj način pokušava da nas navede na to da zaboravimo da gledamo u automobil koji je na tržištu, gotovo nepromenjen već 12. godina, od 2007.

Fiat 500 Dolcevita dolazi sa ekskluzivnom bojom spoljašnjosti nazvanom “Gelato” bela. Na njoj se ističu crvene linije i hromirani detalji, oznake sa brojem 500 i slično. Tu su i alu-felne veličine 16 cola i stakleni krov na hečbeku. Sa druge strane, kabriolet ima plavo-beli, sklopivi meki krov. I to je to što se spoljašnjeg dizajna tiče.

Kada je reč o enterijeru tu su sedišta presvučena kožom sa crvenim šavovima, logo “500” na naslonima i detalji od drveta na komandnoj tabli. Enterijer upotpunjuju i specijalne patosnice. Fiat 500 Dolcevita dolazi sa infotejnemt sistemom, automatskom kontrolom klime, multifunkcionalnim volanom i drugo.

Paleta agregata se sastoji od tri pogonske jedinice. Prva je jednolitarski agregat koji razvija 68 KS (51 kW). On može biti povezan sa manuelnim ili automatskim menjačem. Tu je i 0.9-litarski turbo TwinAir agregat koji razvija 84 KS (63 kW) i 1.2-litarski LPG koji razvija 68 KS (51 kW). Ova dva agregata dolaze isključivo sa manuelnim menjačem.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery