Predstavljamo

AMB 001 – Prvi Aston Martin na dva točka!

Superbajk za stazu, izrađen od ugljenikovih vlakana, sa cenom od 108 hiljada evra!

Aston Martin AMB 001
1.62KPregleda

Kompanije Aston Martin i Brough Superior danas su i zvanično predstavile AMB 001. Reč je o superbajku ograničene serije, koji je namenjen vožnji po stazi. On je premijerno predstavljen na Sajmu motocikala u Milanu.  

Aston Martin AMB 001

Proizvodnja ovog superbajka će biti ograničena na svega 100 primeraka. On nudi kombinaciju dizajna kompanije Aston Martin i vrhunskog inženjeringa kompanije Brough Superiror.

Ofarban u “trkačke boje” brenda Aston Martin, AMB 001 ima i mat crne točkove, viljuške i kočnice. Telo (karoserija) je u potpunosti izrađeno od ugljenikovih vlakana. Ovaj motocikl pokreće V-Twin agregat koji razvija 180 kS. Težina motora je 180 kilograma.

“AMB 001 predstavlja ono što bi najbolji motocikli trebali da budu. Veoma smo ponosni što će se logo brenda Aston Martin naći na jednom dvotočkašu, po prvi put u istoriji”, rekao je Marek Rajhman, jedan od čelnika britanskog brenda. “Kreirali smo jedan prelepi motocikl. Pravo remek-delo pi pitanju duzajna i inženjeringa”, dodao je on.

AMB 001 će se ručno sklapati u postrojenju kompanije Brough Superior u Tuluzu u Francuskoj. Svaki od 100 planiranih primeraka će se prodavati po ceni od 108.000 evra. Prvi primerci će klijentima biti dostavljeni krajem 2020. godine.

Aston Martin AMB 001

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery