Vesti

Tesla električni pikap model će premijerno biti predstavljen 21. novembra!

Koštaće manje od 50 hiljada dolara!?

Tesla Pickup
1.91KPregleda

Izvršni direktor i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, već neko vreme najavljuje potpuno električni pikap. Po svemu sudeći, čekanju će uskoro doći kraj.

Tesla pikap model

Naime, na Twitter-u (a gde drugo), Mask je potvrdio da će ovaj dugo iščekivani model premijerno biti predstavljen 21. novembra, u Los Anđelesu. On nije otkrio još puno toga o ovom vozilu, ali ga je nazvao “sajberkamionetom”.

Naime, on je ranije ovaj model kompanije Tesla opisao kao “oklopno, namensko vozilo sa futurističkim dizajnom koje ima upravljanje kao Porsche 911. Mask je dodao i da će u ovaj model moći da stane šest odraslih ljudi, ali i da će koštati manje od 50 hiljada dolara. Time bi on postao jeftiniji od modela Rivian R1T.

Da li će Mask svoja obećanja ispuniti, videćemo 21. novembra. Ipak, čini se da je “na nišanu” kompanije Tesla zapravo Ford F-150, najpopularnije vozilu u Americi. Podsećamo, Mask je naveo da je F-150 fantastičan kamionet, ali da bi kamionet njegove kompanije trebalo da bude bolji. Odnosno, njegovim rečima, “Ako F-150 nešto može da uradi, onda će to moći da uradi i Tesla kamionet”.

Još uvek se ne zna kada će taj model zapravo zaista biti lansiran na tržište. Ipak, kad god to da se desi, on će se suočiti sa izuzetno jakom konkurencijom. Osim gore pomenutog Rivian R1T modela, i Ford i General Motors su najavili novi električni pikap.

Model kompanije Ford će biti baziran na modelu F-150, dok će model kompanije GM možda nositi ime Hummer.

Tesla Pickup

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery