AktuelnoVesti

Alen Prost optužuje Kineze i politiku EU

1.6KPregleda

Zbog Kineza u evropskoj auto industriji milion radnih mesta manje do 2023.

Četvorostruki šampion u Formuli 1, Alen Prost, danas radi kao jedan od direktora u F1 timu Renault, svojom poslednjom izjavom izazvao je lavinu konentara. Između ostalog potvrdio je stav našeg urednika u Retrovizoru

Naime, Prost je digao glas protiv nerazumne EU ekološke regulative koja želi da potpuno potisne benzinske i dizel motore sa puteva zemalja članica.

Mnoge evropske vlade su već odredile godinu kad će biti zabranjena prodaja novih dizel i benzinskih automobila na njihovim tržištima. Poslednja u nizu je Velika Britanija, tamo će prodaja automobila koji poseduju motor sa unutrašnjim sagorevanjem prestati 2032. godine.

Plan je da se celokupna automobilska industrija prebaciti na električna vozila i time smanji emisiju gasova. 

Prost je kategoričan „To su glupe političke odluke jer će u evropskoj autoindustriji nestati oko milion radnih mesta, a sve ćemo prepustiti kineskim proizvođačima, koji spremno čekaju ulaz na evropsko tržište“.

Ova njegova izjava potvrđuje i nezvanične izjave Karlosa Tavareza, glavnokomandujućeg PSA grupacije koji je nedavno na sastanku borda direktora izjavio:

PSA će poštovati zakonsku regulativu ali moramo biti svesni da će to ugasiti desetine hiljada radnih mesta u našoj grupaciji“.

Kazne EU su rigorozne, za jedan prekomerni gram CO2 na nivou celokupne game, globa za PSA bi iznosila oko 300 miliona evra.

Tavares je na osnovu ovoga i dodao, „umesto plaćanja kazni, taj novac ulažemo u nove tehnologije koje znače zatvaranje pogona proizvodnje klasičnih agregata i prateće opreme. Žrtve će biti ogromne“.

1 Komentar

  1. Потпуно сте у праву и Ви из уредништва и Прост и Таварес.Ужас и страхота шта раде ови еко-манијаци!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery