Vesti

41. Dakar reli 2019 – Startovao Gabor Sagmajster, napred i srećno!

Prvi dan 41. Dakar relija

Gabor Sagmajster
2.58KPregleda

Motociklista SRBIJE, naš motokros šampion GABOR SAGMAJSTER iz Subotice, startovao je sa početne rampe na ceremonijalnom otvaranju 41.DAKAR RELIJA 2019. u LIMI, glavnom gradu države PERU, u JUŽNOJ AMERICI.

Gabor Sagmajster Dakar reli

Gabor Sagmajster na ovom reliju nosi značajno zvanje LEGENDA DAKARA. To zvanje je dobio jer je već 10 puta učestvovao na najvećem maratonu sveta, DAKAR RELIJU, u Južnoj Americi.

SAGMAJSTER se za DAKAR RELI prijavio još 2008. godine, ali, tada je DAKAR RELI otkazan jer je odlučeno da se iz AFRIKE „prebaci“ u JUŽNU AMERIKU. Od 2009. godine pa sve do danas, GABOR SAGMAJSTER redovno učestvuje na najvećoj svetskoj avanturi na točkovima. On gotovo uvek uspeva da STIGNE NA CILJ – ČAK OSAM PUTA.

Uvek je imao društvo svojih prijatelja i saradnika iz SRBIJE, uvek je imao finansijsku podršku, manju ili veću. Mnogi žitelji SUBOTICE želeli su da podrže svog sugradjanina i našeg višestrukog šampiona motociklizma. SAGMAJSTER je našao  razumevanje i medju članovima svoje porodice, kod supruge i dva sina. Mladji sin RIČARD se takodje upustio u moto kros takmičenja u SRBIJI, a stigao je i da prati svog oca u JUŽNOJ AMERICI.

GABOR SAGMAJSTER se uvek maksimalno pripremao za NAJVEĆI SVETSKI MARATON. Na mnogim domaćim i medjunarodnim motokros trkama, imao je i svog kondicionog trenera, ZORANA IVANOVIĆA. Ima i svoj tim mehaničara, koji se kroz godine menjao, a njegov dugogodišnji pratilac iz SUBOTICE bio je takodje motociklista i mehaničar MARKO KOPUNOVIĆ.

U njegovoj pratnji je i Predrag Peđa Milinković

SAGMAJSTER je odavno shvatio da bez medijske pažnje svi rezultati odlaze u zaborav i da je javno prezentiranje ličnih uspeha odlika PROFESIONALACA. Našeg, poslednje decenije, najpopularnijeg motociklistu od samog početka prati poznati sportski novinar RTS-a, PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ iz BEOGRADA.

MILINKOVIĆ je do sada poslao pregršt izveštaja za svoju matičnu redakciju a posle svakog DAKAR RELIJA, 40. minutne TV REPORTAŽE PEDJE MILINKOVIĆA, na kanalu RTS, postale su prava poslastica za hiljade televizijskih gledalaca.

Na ovom 41. DAKAR RELIJU 2019. GABOR SAGMAJSTER prvi put će voziti bez bilo kakve tehničke podrške jer se prijavio za klasu „male moto“, gde prema propozicijama nije dozvoljena pomoć MEHANIČARA.

Biće to novi izazov za našeg šampiona. Moraće da se snalazi SAM, kako zna i ume, da svakog dana sam servisira svoj „KTM“, da obavlja promenu pneumatika, menja ulje, da kontroliše navigacioni uredjaj, da svake večeri valjano prouči PUTNU KNjIGU i stazu u etapi pred njim, da podiže mali šator u kojem će spavati… da se čuva od padova i povreda…..i naravno da majstorski savladjuje ogromna peščana brda, takozvane DINE.

Gabor Sagmajster

Želimo mu PUNO SREĆE …i neka na cilju 41. DAKAR RELIJA 2019 opet visoko podigne ZASTAVU SRBIJE.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery