Vesti

41.Dakar reli 2019 – Sagmajster odustao zbog kvara posle 29 km. prve etape

Prvi dan 41. Dakar relija

Gabor Sagmajster Dakar reli
4.11KPregleda

Prvi dan 41. Dakar relija nije krenuo onako kako smo se nadali. Naš Gabor Sagmajster je odustao već posle 29 kilometara od starta. 

Gabor Sagmajster

Neverovatno….u trenucima kada smo svi mi koji volimo moto sport i uspehe naših predstavnika na velikim takmičenjima očekivali i nadali se napredovanju moto-kros šampiona SRBIJE, GABORA SAGMAJSTERA, na najvećem maratonu sveta, na 41. DAKAR RELIJU, u JUŽNOJ AMERICI…..iz PERUA je stigla zaista iznenadjujuća vest..

GABOR SAGMAJSTER je odustao već posle 29. km. od starta. Razlog…Motor je „zaribao“ zbog pumpe za ulje. Naš šampion je helikopterom prebačen u takmičarski kamp – bivak. On nije povredjen, motocikl je jednostavno stao a SAGMAJSTER je potpuno razočaran, to ni u snu nije očekivao jer je agregat, doduše 7 godina starog motocikla, generalno uradjen.

Propozicije DAKAR RELIJA 2019 dozvoljavaju nastavak takmičenja, ako se vozilo u odredjenom roku popravi, medjutim, to je za sada pod velikim pitanjem kada je reč o motociklu GABORA SAGMAJSTERA.

Izvor: Moj Svet Brzine / Đorđe Đenić

5 Komentara

  1. Žao mi je Sagmajstera ako ne popravi motor, prva vest pre starta je bila da ne može da upali motor jer je membrana za gorivo…loša…. sramotno je da se tako nešto provuče kroz servis, ali i da nema rezervni deo…. cenim da je zamena relativno brza….

    propade godišnji trud zbog nepažnje….

    1. Ne pratim moto sport, ali ne kapiram da u Srbiji nema još jednog koji bi išao sa Gaborom, ili ga vremenom zamenio, mislim, čovek je exxtra težak za motor. Svaka mu čast što je uopšte uspeo da se toliko puta izbori sa organizacijom za Dakar, ali zar nema još jednog ko bi ga nasledio…. malo mršavijeg -:)

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery