970_250_eko
Predstavljamo

Stigli su novi Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ i CLA 45 4MATIC+!

Performanse super automobila u kompaktnom pakovanju

Mercedes-AMG A45 i CLA 45
1.03KPregleda

Mercedes je danas i zvanično predstavio svoje nove modele na Goodwood festival brzine. Reč je naravno o modelima Mercedes-AMG A 45 i CLA 45.

Mercedes je danas i zvanično predstavio svoje nove modele na Goodwood festival brzine. Reč je naravno o modelima Mercedes-AMG A45 i CLA 45.

Novi “baby” AMG modeli stižu sa ozbiljnim performansama i definitivno idu ka tome da redefinišu svoj segment. Oba modela pokreće M139 četvorocilindarski turbo agregat zapremine dva litara. Taj agregat razvija impresivnih 415 konjskih snaga. Zahvaljujući tome, ovi modeli iz mesta do “stotke” ubrzavaju za 3.9 sekudni. Kao bonus, oba modela imaju i “Drift” režim vožnje.

Kao i ranije, kupci će moći da biraju između dve varijante. To su uvodni 45 modeli koji razvijaju 382 konjske snage i 480 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, tu su snažniji 45 S modeli koji razvijaju 415 konjskih snaga i 499 Nm obrtnog momenta.

Svi modeli dolaze sa novim osmostepenim AMG Speedshift DCT menjačem i 4Matic+ pogonom. Uvodni Mercedes-AMG A 45 model iz mesta do 100 km/h ubrzava za ravno 4 sekundi (CLA 45 za 4,1 sekundu), dok snažniji Mercedes-AMG A 45S model to ubrzanje postiže za 3,9 sekundi (CLA 45 S do 100 km/h ubrzava za 4 sekundi).  

Maksimalna brzina za uvodne 45 modele je elektronski ograničena na 250 km/h. Sa druge strane, S varijante će moći da postignu maksimalnu brzinu od 270 km/h.

Karoserija novih AMG 45 modela je ojačana kako bi pružila kruću potporu vešanju. Inženjeri kompanije AMG su dodali aluminijumsku pločicu ispod agregata. Ojačanja se mogu naći i na A stubovima i slično.

Najzanimljivija stvar u vezi sa 4Matic+ AWD sisitemom jeste AMG TORQUE CONTROL. On je zaslužan za vrhunsku vuču i spektakularni “drift” mod. Ovo je moguće zahvaljujući novom diferencijalu zadnje osovine koji sadrži dve višelamelaste spojnice – po jedna za svaki točak.

“Drift” mod vožnje je standardan na S modelima, a kao opcija je dostupan za uvodne modele. Novi pogonski sklop novih AMG 45 modela ima šest režima vožnje, a to su: Comfotr, Sport, Sport+, Slippery, Individual i Race.

Očekuje se da prodaja modela Mercedes-AMG A45 i CLA45 krene već krajem ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery