Vesti

Ford GT Mk2 – super automobil namenjen samo vožnji po stazi!

Razvija čak 700 konjskih snaga!

Ford GT Mk2
1.47KPregleda

Već smo pisali o tome da nova verzija modela Ford GT stiže u Goodwood. Ta verzija je danas i zvanično predstavljena. Reč je o unapređenom Ford GT Mk2 modelu, koji nažalost ne sme da se vozi na javnim putevima, ali ni na nekom od postojećih takmičenja.

Ford GT Mk2

Američki proizvođač za svaki od 45 primeraka koliko će ih biti proizvedeno, traži 1.063.000 evra. U zamenu za tu cifru, kupci će dobiti super automobil namenjen samo vožnji po stazama. Ovaj Ford GT je razvijen zahvaljujuči saradnji Ford Performance odeljenja i kompanije Multimatic. Odlikuje ga unapređena aerodinamika, ali i veća snaga.

Naime, 3.5-litarski EcoBoost V6 agregat ovog Ford GT modela je tjuniran tako da razvija čak 700 KS! To je za 200 KS više nego što ima varijanta koja je ograničena na pravila takmičenja. Takođe, tako je ovaj Ford GT Mk2 postao najsnažnija verzija GT modela ikad. Agregat je povezan sa sedmostepenim DCT menjačem, koji je doduše modifikovan kako bi mogao da se nosi sa dodatnom snagom.

Unapređeno je hlađenje agregata zahvaljujuči dodatku hladnjaka vazduha sa tehnologijom rasprskavanja vode. Naime, pri velikim temperaturama se aktivira ova tegnologija. Unapređen je i kočioni sistem, a tu su i alu-felne eličine 19 cola i Michelin Pilot Sport GT pneumatici.

Od promena na spoljašnjem dizajnu se izdvaja novi prednji spliter, difuzor, krilca i slično. Zahvaljujuči svemu tome, Ford GT Mk2 generiše silu prijanjanja (downforce) za čak 400% veću nego standardni model. Zahvaljujući trkačkom vešanju, ovaj automobil je lakši za 90 kilograma i generiše bočna sila od 2G.

U kabini se ističe Sparco sedište, a bitne informacije o vozilu se prenose preko MoTeC sistema. Ako kupac to želi, može biti dodato i suvozačevo sedište.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery