970_250_eko
Vesti

Rolls-Royce ne može da isprati potražnju za modelom Cullinan!

Britanski proizvođač na “slatkim mukama”

Rolls-Royce Cullinan „Black Badge“
823Pregleda

Rolls-Royce Cullinan možda jeste basnoslovno skup, ali uprkos tome za njim vlada velika potražnja. Zapravo, potražnja je toliko velika da britanski proizvođač jedva postiže sa proizvodnjom svog luksuznog SUV-a.

Rolls-Royce Cullinan

Naime, Autonews prenosi da je “knjiga porudžbina” za Cullinan puna do jula. Uprkos činjenici da se kapacitet proizvodnje stalno uvećava i da je zaposleno još 200 ljudi od kada je na tržište lansiran ovaj model, Rolls-Royce namerava da još više pojača proizvodnju.

“Voleo bih da proizvodimo veći broj modela Cullinan”, rekao je Martin Fričes, izvršni direktor odeljenja Rolls-Royce u Americi. “Uprkos tome što naša postrojenja rade na 100% svojih kapaciteta i na to što je kapacitet proizvodnje tokom proteklih nedelja i meseci konstantno uvećavan, još uvek ne postižemo da odgovorimo na potražnju”, dodao je on.

Rolls-Royce Cullinan

Kupci Rolls-Royce automobila ne pitaju za cenu!

Model Rolls-Royce Cullinan se u Americi prodaje po ceni od 325.000 dolara. Iako je to ogromna svota novca za jedan SUV model, Martin navodi da su polovina kupaca modela Cullinan zapravo novi klijenti kompanije Rolls-Royc. Ovaj model je privlačan i ženama i mlađim kupcima. Međutim, Cullinan se pokazao kao izuzetno popularan model i kod već postojećih klijenata britanskog proizvođača. Oni model Cullinan kupuju kako bi pravio društvo drugim Rolls-Royce modelima (Dawn ili Phantom) u njihovoj garaži.

Rolls-Royce Cullinan

Početkom ovog meseca, predstavnici kompanije Rolls-Royce su izjavili da je svaki primerak izrađen uz neku vrstu personalizacije. Takođe, ova kompanija je prošle godine ostvarila rekordnu prodaju. Britanski proizvođač je prošle godine isporučio 4.107 vozila u 50 zemalja širom sveta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery