Vesti

Predstavljen je Mercedes GLC Coupe za 2020. godinu!

Kombinacija sportskog dizajna i velike snage

Mercedes GLC Coupe
6.01KPregleda

Mercedes se polako priprema za Sajam automobila u Njujorku, ali su čelni ljudi kompanije odlučili da nam pre toga premijerno predstave novi GLC Coupe!

Mercedes GLC Coupe

Dizajn

Ovaj model će početi da se prodaje krajem godine. Merecedes GLC zapravo nije novi model, već redizajn postojećeg. On poseduje sportski prednji deo na kom se ističe evolucionarna „diamond-block“ maska (grille). Sa njenih bočnih strana se nalaze LED farovi sa integrisanim „dnevnim“ svetlima.

Poznati dizajn se nastavlja i ka zadnjem delu. Naime, GLC Coupe poseduje nove svetlosne jedinice i sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi. Takođe možemo videti i novi difuzor i dosta hromiranih detalja.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, restilizovani GLC Coupe ima novi volan i unapređene kontrole. Tu je i multifunkcionalni „touchpad“ koji menja nekadašnji „točkić“ preko kog se pristupa komandama infotejnment sistema.

Kada već pominjemo infotejnment sistem, onda da kažemo i da će uvodna varijanta imati MBUX sistem sa ekranom veličine 7 inča. Tu je i digialna instrument tabla dijagonale 12,3 inča, kao i nova „Magma Grey“ presvlaka.

Mehanizacija i tehnologija

Na Starom kontinentu će se restilizovani GLC Coupe prodavati sa nekoliko pogonskih opcija. Jedna od njih je i unapređeni četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji razvija 255 konjskih snaga (190 kW) i 370 Nm obrtnog momenta. To je skromno unapređenje u odnosu na prethodni model koji je razvijao 14 konjskih snaga manje.

Tu su još i dva benzinsa agregata sa četiri cilindra koji razvijaju 194 (145 kW) i 255 konjskih snaga (190 kW).

Kada je reč o dizel agregatima, kupcima će na raspolaganju biti model sa oznakom GLC 200d 4Matic koji razvija 161 konjsku snagu (120 kW) i 360 Nm obrtnog momenta. Tu je i GLC 220d 4 Matic koji razvija 191 konjsku snagu (143 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. I na kraju, GLC 300d 4Matic sa agregatom koji razvija 241 konjsku snagu (180 kW) i 500 Nm obrtnog momenta.

Mercedes GLC Coupe

Novi Mercedes GLC Coupe će biti opremljen brojnim sistemima a asistenciju vozaču i bezbednost.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery