Vesti

Da li vam se dopada novi Audi S7 Sportback u “Firmament” metalik plavoj boji?

Pokreće ga trolitarski V6 TDI agregat!

Audi S7 Sportback Firmament Blue Metallic
1.01KPregleda

Audi je nedavno predstavio najnoviju generaciju modela S7 Sportback. Model namenjen evropskom tržištu poseduje trolitarski V6 TDI dizel agregat koji razvija 344 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Na drugim tržištima, ovaj model će se prodavati sa 2.9-litarskim TFSI V6 agregatom.  

Audi S7 Sportback Firmament Blue Metallic

Elem, upravo je jedan dizel Audi S7 Sportback izložen na Audi Forumu u gradu Nekarsulm u Nemačkoj. Taj model je ofarban u “Firmament” plavu metalik boju koja mu stoji fantastično. Zapravo, po mišljenju većine nas iz redakcije, ovo je možda najlepša boja koju smo videli na nekom S7 Sportback modelu. Iako nije reč o “Audi Exclusive” boje, ona košta dodatnih 1.000 evra u Nemačkoj.

Prema zvaničnim podacima iz Ingloštata, Audi S7 Sportback u proseku troši između 6,2 i 6,5 litara goriva na 100 pređenih kilometara. Pritom emisija ugljenikovog dioksida iznosi 170 g/km. Nije loše za veliki porodični automobil od dve tone koji do “stotke” ubrzava za samo 5,1 sekundu. Zar ne?

Audi S7 Sportback Firmament Blue Metallic

Kako bi vožnja ovog modela bila više u sportskom maniru, Audi je S7 TDI model značajno unapredio. Naime, unapređen je sistem upravljanja, instalirano je sportsko vešanje (klirens manji za 10 mm). Takođe, instaliran je performantni kočioni sistem sa kočinom kleštima sa šest klipa i diskovima prečina 400 mm napred, i 350 mm na zadnjim točkovima.

Vizuelno, Audi S7 Sportback se odlikuje većim usisnicima za vazduh i maskom koja je modifikovana. Tu su i nova kućišta bočnih retrovizora i felne veličine 20 cola, koje su deo standardne opreme.

U kabini se ističu kontrastni šavovi, detalji od brušenog aluminijuma, papučice od nerđajućeg čelika i slično. Tu je naravno i digitalna instrument tabla sa S grafikom.

Audi S7 Sportback Firmament Blue Metallic

Volan sa “ravnim dnom” je na ovom automobilu dostupan kao opcija. Sedišta su (iako ih na fotografijama ne vidimo) presvučena alkantarom (standard) ili jedinstvenim Valcona kožnom presvlakom.

Audi S7 Sportback Firmament Blue Metallic

Da li se vama dopada ovaj Audi S7 Sportback? Pišite nam u komentarima…

1 Komentar

Ostavite komentar