AktuelnoOnline plusVesti

Mazda pozajmljuje motore od Toyote

5.5KPregleda

Mazda CX-5 konačno dobija moderan motor, ali iz Toyote

 

 

Da bespoštedno novinarstvo nema cenu uz osnovni princip da se činjenicama mora pogledati u oči, dokazuje i vest koja potvrđuje analize naše redakcije: Mazda za budući model CX-5 pozajmljuje 2,5 litarski hibrid iz Toyote RAV4 odnosno novog Priusa.

 

 

 

Javna je tajna da je vozač Mazde CX-5 vrlo rado viđen gost na benzinskim stanicama zbog za ovo doba neumerene potrošnje tromog i prevaziđenog atmosfera G165.

 

Iako su se dugo borili da ovu činjenicu zataškaju, u Mazdi konačno posredno priznaju da oni ipak nemaju moderan motor koji je adekvatan budućnosti, pa su za novi model Mazde CX-5 ali i već aktuelne Mazde CX-50 od Toyote pozajmili dokazani 2,5 litarski hibrid pete generacije (218 ili 225 KS) koji radi po Atkinson principu i opremljen je sa jednim ili dva elektro motora u zavisnosti da li je pogon na prednjoj ili na obe osovine.

 

 

Ovaj prikriveni potez Mazde, za analitičare dovoljno govori i ukazuje najviše i na činjenicu da pod pritiskom talasa odličnih SUV modela koji dolaze iz Kine, Mazda ima sve manje tržišnog prostora sa svojom prevaziđenom tehnologijom motora ali i tehnologijom korozivne zaštite, rak rane svih njenih modela.

 

Uskoro više na ovu temu u uporednom testu Mazda CX-5 protiv Chery Tiggo7 Pro

 

 

BONUS VIDEO: Uporedni test koji otkriva sve slabosti Mazde CX-5

Uporedni test: Renault Austral protiv Mazde CX-5

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery