Vesti

Nove fotografije enterijera modela Chevrolet Corvette C8!

Špijunske fotografije

Chevrolet Corvette C8
1.96KPregleda

Nova generacija modela Chevrolet Corvette će biti predstavljena sledeće nedelje. Međutim, sada su se već pojavile fotografije koje nam otkrivaju njen enteijer.

Chevrolet Corvette C8

Naime, nova Corvette C8 će se u kabini drastično razlikovati od svojih prethodnika. Naime, vozač će se naći ispred volana sa dva kraka i digitalne instrument table. Ekran digitalne instrument table bi trebalo da bude dijagonale 12 inča. Tu su naravno i „old school“ lampice upozorenja sa desne strane.

Da se vratimo na volan. Naime, na njemu se nalazi dosta kontrola, među kojima je i ona za grejač na volanu. Međutim, najinteresantnije je dugme sa slovom „Z“. GM je to dugme prekrio kamuflažom na prototip modelima, te je očigledno da želi da sačuva njegovo značenje kao tajnu.

Chevrolet Corvette C8

Međutim, kao što to i obično biva, pre par meseci su se pojavile neke informacije o njemu. Ono se, naime, zove „Zora“ dugme. Ipak, još uvek nismo sigurni čemu služi. Spekuliše se da pritiskom na njega vozač podešava razne funkcije vozila. Međutim, verujemo da je to dugme na neki način povezano sa čovekom po imenu Zora Arkus-Duntov. Reč je o čoveku koji se smatra „ocem“ modela Corvette, koji je velikim delom zaslužan za njeno kreiranje. Takođe, kompanija nije krila vezu modela Corvette C8 sa ovim čovekom, te se on pojavljuje u tizer video snimcima.

Chevrolet Corvette C8

Ispod volana se nalaze aluminijumske papučice obmotane gumom. Tu si i uski otvori za vazduh i dugme za elektronsku parking kočnicu.

Infotejnemnt sistem će imati ekran manji od očekvianog. Sam sistem bi trabalo da bude sličan kao na ostalim Chevrolet modelima, ali sa nekim podešavanjima koje su specifične za model Corvette.

Ispod infotejnment sistema nalaze stilski metalik detalji i nove kontrole DCT transmisije. Iako smo ranije mislili da je točkić ispod infotejnment sistema namenjen pristupu infotejnmenta, to po svemu sudeći nije slučaj. Naime, iznad njega se nalazi natpis „Mode“. To znači da će vozači preko tog točkića moći da biraju različite režime vožnje.

Chevrolet će sledeće nedelje najverovatnije predstaviti uvodni Corvette model. Međutim, očekuje se da će ubrzo biti predstavljene i druge, performantnije varijante. Među njima se ističe ona sa 5.5-litarskim V8 agregatom, na kojoj se već neko vreme radi.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery