AktuelnoVesti

Tesla u problemima

1.75KPregleda

Tesla nasukana na plićak sopstvenih mahinacija

 

 

Osim što je celokupnu svetsku auto industriju Tesla poveo u nepoznatom pravcu, sada se izgleda prvi i nasukao na plićak sopstvenih mahinacija

 

 

 

Kompanija Tesla je snizila cenu svojih najprodavanijih modela vozila Y,  X i S za 2.000 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, kasno u petak, nakon što je razočaravajuća prodaja u prvom kvartalu povećala zalihe.

 

 

 

Najjeftinija verzija SUV modela Y sada ima nabavnu cenu od 42.990 dolara, što je manje za tačno 2.000 dolara u odnosu na 44.990 dolara ranije, i to pre bilo kakvog federalnog poreskog kredita. Slični rezovi su napravljeni za modele S i X. Model 3 izgleda da nije promenio svoju cenu, prenosi Bloomberg.

 

 

Smanjenje je označilo kraj turbulentne nedelje za proizvođača električnih automobila sa sedištem u Ostinu, vlasnika Ilona Maska (Elon Musk).

 

 

Ranije u nedelju, Mask je u memorandumu za više od 140.000 zaposlenih u kompaniji objavio da smanjuje broj zaposlenih „za više od deset odsto na globalnom nivou“, kompaniju su napustila i dva visoka rukovodioca.

Tesla je u sredu saopštio svom punomoćniku da će tražiti od akcionara da ponovo glasaju o paketu odštete od 56 milijardi dolara za Maska, koji je poništio sud u Delaveru u januaru

 

 

U petak, kompanija je povukla skoro 3.900 svojih futurističkih Cibertruck pikapova kako bi popravila ili zamenila pedale gasa koje se zaglavljuju i mogu dovesti do ubrzanja vozila, povećavajući rizik od sudara.

 

 

 

Kompanija je u utorak izvestila o zaradi u prvom kvartalu. Akcije su ove godine pale za više od 40 odsto zbog zabrinutosti zbog slabe prodaje i rastuće konkurencije iz Kine.

 

Proizvođač automobila je pretrpeo prvi pad prodaje u odnosu na prethodnu godinu od ranih dana pandemije Covida u prvom kvartalu, isporučivši 386.810 vozila, što je znatno manje od procena analitičara od 449.080.

 

Izvor: Biznis.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery