Sajam automobila u Ženevi

Alfa Romeo ulazi u premijum SUV segment sa novim koncept modelom po imenu Tonale!

Dizajn koji "obara s nogu"

Alfa Romeo Tonale
2.32KPregleda

Alfa Romeo je danas na Sajmu automobila u Ženevi predstavio koncept po imenu Tonale. Reč je o prvom kompaktnom SUV modelu italijanskog brenda.

Alfa Romeo Tonale

Koncept model po imenu Tonale poseduje hibridni pogonski sklop, i kao i Stelvio, nazvan je po planinskom prevoju sa severa Italije.

Prema rečima predstavnika kompanije Alfa Romeo, Tonale koncept je inspirisan „lepotom i oblinama ljudskog tela, pa iz tog razloga ima tako čiste linije“. Drugim rečima, reč je o izuzetno lepo stilizovanom automobilu.

Spoljašnji dizajn

Prednjim delom modela Tonale dominira poznata „Trilobo“ grafika svetala, kao i upečatljiva „Scudetto“ maska (grill). Na zadnjem delu se ističu svetlosne jedince koje svojim dizajnom podsećaju na farove. Tu su i felne veličine 21 cola.

Klasičan enterijer

Enterijerom koncepta Tonale je orijentisan ka vozaču. Ističu se detalji od kvalitetnih materijala i aluminijuma, kože i alkantare. Tu je DNA selektor moda vožnje, potpuno digitalna instrument tabla sa ekranom dijagonale 12,3 inča, ali i ekran infotejnment sistema dijagonale 10,25 inča.  

Infotejnment sistem ima dve nove funkcije. To su „Alfista“ i „Paddock“. Prva će korisnicima pružati informacije o raznim događajima, vestima i slično. Paddock funkcija će pak korisnicima služiti kako bi preko nje preuzeli nova unapređenja softvera, da naručuju nove komponente za svoj automobil i slično.

Čista „Alfa“

Kod modela Tonale, modovi vožnje sada imaju i funkciju upravljanja energijom. Tako je na primer, Dynamic mod vožnje evoluirao u „Dual Power“ mod koji omogućava automobilu da razvija maksimalnu snagu iz oba motora. Pritiskom na „E-mozione“ dugme na ekranu osetljvim na dodir, vozač može ručno podesiti reagovanje paupučice gasa, oštrinu kočnica i direktnost upravljanja.  

Tu je i „Natural“ mod koji održava sve sisteme na optimalnom nivou i pruža otpimizaciju između elektromotora i SUS agregat. „Advance E“ mod vožnje pruža više performansi, uz što veću uštedu energije.

Uskoro očekujemo više informacija. Do tada nam pišite u komentarima da li vam se dopada ovaj novi konpcet model kompanije Alfa Romeo…

2 Komentara

  1. A ovi sto otvaraju fabriku na „magarecim livadama“ mislili da sa nekom „kuprom“pomrse racune Alfi !E ,nece moci .Sta reci o dizajnu kad su je u Zenevi vec opkolili?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery