Sajam automobila u Ženevi

Fiat Centoventi – Koncept električnog vozila koji predstavlja uvod u novu generaciju modela Panda

Premijera

Fiat Centoventi koncept
2.54KPregleda

Kompanija Fiat je odlučila da 120 godina postojanja i uspešnog rada proslavi predstavljanjem novog Centoventi električnog koncepta. Ovaj koncept umnogome pokazuje kako će izgledati naredna generacija popularnog gradskog automobila, Fiat Panda.

Fiat Centoventi

Kako bi se što bolje prilagodio potrebama vozača, novi Centoventi („sto dvadeset“ na italijanskom jeziku), odlikovaće se inovativnim enterijerom i komandnom tablom sa brojnim priključcima. 

Električni pogonski sklop

Električni pogonski sklop koncepta Centoventi posedovaće baterije koje će moći lako da se zamene i nadograde. Vozači će biti u prilici da u svoj automobil ugrade tri dodatne baterije. Time se povećava razdaljina koju automobil može da pređe sa jednim punjenjem. Predstavnici kompanije Fiat su naveli i da novi koncept električnog gradskog vozila, sa jednim punjenjenjem može da pređe između 100 i 500 kilometara puta, u zavisnosti od toga koliko je baterija u njemu instalirano.

Najnoviji Fiatov koncept je opisan kao „prazno platno“. Naime, on će se proizvoditi sa samo jednom formom karoserije. Međutim, budućim kupcima će biti omogućeno da svoj automobil konfigurišu po svojoj želji, zahvaljujući Fiatovom „4U“ programom personalizacije. Uz mogućnost menjanja specifikacija u svakom trenutku, pomenutim programom je obuhvaćen izbor između 4 različita tipa krova, 4 dizajna branika i 4 različitih modela ratkapni…

Krov ovog modela se lako može ukloniti ili ustupiti mesto panorama krovu, mekom krovu i krovnim nosačima. Zamena komponenti vozila će biti lakša nego ikad. Fiat će komponente karoserije praviti tehnologijom 3D štampanja. Oni će biti dostupni u ovlašćenim prodajnim salonima i servisima. Komandna tabla je dizajnirana tako da mobilni telefon može poslužiti kao ekran. Međutim, kupcima će na raspolaganju biti i ekran digitalne instrument table i infotejment sistem dijagonale 20 inča.

Serijska verzija novog Fiat Centoventi koncepta će biti bazirana na novoj platformi za male automobile. Na istoj platoformi će biti bazirani i modeli sledeće generacije serije 500 i novi Punto. Predstavnici Fiata su potvrdili da će nova generacija modela Fiat 500 biti predstavljena na sajmu automobila u Ženevi naredne godine. Takođe, potvrđeno je da će taj model imati potpuno električni pogonski sklop.

Fiat Centoventi

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery