AktuelnoVesti

Yoho Scout Camper

2.93KPregleda

Drugi po redu „topper“ bogatih karakteristika za teretna pick-up vozila

 

Kompanija Scout Campers proširuje svoju ponudu kamperske nadogradnje namenjene malim kamionima, odnosno teretnim i terenskim pick-up vozilima. Početkom juna predstavljen je praktično dizajnirani kamper nazvan Olympic, namenjen velikim „teretnjacima“, a ovih dana i novi model Yoho, osmišljen tako da vlasnicima pick-up teretno-terenskih vozila srednje veličine pruži laganu offroad kampersku avanturu u svim sezonama. 

 

 

U ovom slučaju, „laganu“ nije samo upečatljiva fraza. U Scout Campers kažu da je Yoho najlakša kamperska nadogradnja („školjka“) sa čvrstim zidovima u čitavoj auto i kamp industriji. U svojoj osnovnoj konfiguraciji Yoho teži svega 414 kilograma, pa se lako uklapa u nosivosti „kamiona“ poput Mitsubishi-ja L200, Ford Rangera ili Toyota Tacoma (na slici). Smanjena masa je posledica lagane Yoho konstrukcije, koja predstavlja kombinaciju aluminijskog okvira, drveta u drugih kompozitnih materijala.

 

 

Podsećanja radi, sa nečim sličnim upoznalči smo se na sajmu automobila u Beču početkom prošle godine, ali tada je bilo reč o mekanoj kamperskoj konstrukciji u okviru ponude modela L200.

 

 

Iako ga u fabrici posmatraju kao minimalističku kampersku školjku, Yoho sadrži impresivnu količinu opreme. Sa visinom unutrašnjosti od 190 centimetara, većina ljudi će moći da stoji uspravno. Slično većem Olympic izadnju, ovaj topper je standardno opremljen solarnim panelima na krovu, kao i prenosnom električnom mini stanicom za napajanje Yeti 1000 Lithium Power Station. Prenosivi rezervoar za vodu od preko 20 litara sa ugrađenom filtracijom takođe je deo paketa.

 

 

Prostor za sedenje u obliku slova L u glavnoj kabini lako se pretvara u bračni krevet. U kombinaciji sa prostorom za spavanje iznad kabine, ukupno četiri osobe mogu se komotno smestiti i odspavati u ovom kamperu.

 

 

Kada je reč o all-season karakteristikama, na raspolaganju su frižider/zamrzivač, zatim prenosni toalet koji se lako prazni i šporetom sa dve ringle. Još važnije, kamin kapaciteta 4,5 BTU (oko 4.700 džula) zadužen je za održavanje toplote. Spolja, tenda pod 270 stepeni stvara idealnu zaštitu ukoliko je previše prirodne toplote odnosno sunca, uz naravno mogućnost lakog uklanjanja.

 

 

Početna cena Yoho Scout Campera je 19.240 dolara. 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery